ÖSYM açıkladı: Ücret alınmayacak

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, "Ek başvurulardan aldığımız yüzde 50 ilave ücreti, deprem sebebiyle kaldırdık." dedi.

EĞİTİM 28.02.2023, 23:04
ÖSYM açıkladı: Ücret alınmayacak

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin sınav merkezleri ve üniversiteleri etkileme durumlarını saptamak maksadıyla OHAL çerçevesine alınan kentlerin il ve ilçe sınav koordinatörleriyle 'ÖSYM Koordinatörleri Değerlendirme Toplantısı' gerçekleştirildi.

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, bahse konu toplantı ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, yardımcıları, daire başkanları ve bölgedeki koordinatörlerin iştirakiyle Gaziantep'te yapıldı.

Bölgedeki son durumun değerlendirildiği toplantıda Başkan Ersoy, ÖSYM koordinatörlüklerinin çalışmaları ve durumlarıyla ilgili bilgi edindi. 



"Deprem sebebiyle ek başvurular ücretsiz olacak"

Ersoy, söz konusu toplantıda gerçekleştirdiği konuşmada, 'yüzyılın felaketi' olarak adlandırılan afetin yaralarını hep birlikte saracaklarını kaydetti.

Sınav takvimine dair de bilgi veren Başkan Ersoy, şu sözleri sarf etti:

"Sınav takvimimizdeki en yakın sınav nisan ayının başında yapılacak olan Milli Savunma Üniversitesinin sınavıdır. Bahse konu sınava ilişkin martta ek başvuru alıyor olacağız. Ek başvuruda adaylarımız istedikleri yeri tercih edecek. Ek başvurulardan aldığımız yüzde 50 ilave ücreti, deprem sebebiyle kaldırdık. Sınavlara katılacak olan adaylar ülkemizin herhangi bir noktasında sınava girebilecek."

Afet bölgesindeki bazı noktaların boşaldığını öğrendiklerini belirten Ersoy, "Mevzubahis bölgelerde nüfus hareketliliği bir hayli fazla. Dolayısıyla ilerleyen süreçte sınavların ne şekilde yapılacağına hep birlikte karar vereceğiz. Sınav sürecinde hiç kimsenin mağduriyet yaşamaması en temel amacımız olacak." ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)