Örgün eğitime ara verildi, YKS ertelendi!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, üniversitelerde bahar döneminde yüz yüze eğitim olmayacağını ve YKS'nin 25-26 Temmuz'da yapılmasına karar verildiğini duyurdu.

EĞİTİM 26.03.2020, 13:12 26.03.2020, 13:39
Örgün eğitime ara verildi, YKS ertelendi!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında üniversiteler için alınan tedbirleri duyurdu. 

Saraç, üniversitelerde bahar döneminde yüz yüze eğitim olmayacağını belirterek, şunları söyledi:

"Bize düşen bilimsel süreçlerin en az hasarla bu badireyi atlatmasına çalışmaktır, bu süreç sonlandığında en büyük görev yine bilime ve akademiye düşecek. Türk Yükseköğretimi büyük bir tecrübeye sahip, bugün YÖK Genel Kurulumuzda, bu sene bahar dönemini sadece uzaktan eğitim ve açık öğretim ile sürdürmeye karar verdik. Bahar döneminde yüz yüze eğitim olmayacak. Uzaktan eğitim, açıköğretim ve dijital öğretimle sunulamayacak program, ders ve uygulamalı dersler yaz aylarında tamamlanacak."

"Gençlerimizden istediğimiz  bütün ikazları dikkate almak"

Üniversiteler ile 7/24 irtibat halinde olunduğunu aktaran Saraç, "Gençlerimizden istediğimiz, bir vatandaş olarak sağlık alanında yapılan bütün ikazları dikkate almak ve kendilerini geliştirebilecekleri kaynaklara odaklanmalarıdır. ABD ve Avrupa ülkelerinde öğrencilerin eğitim öğretimi sonlandı, birçoğu üniversiteleri komple kapattı. Yaşadığımız bu olağanüstü günlerde örgün öğretime ara vermek zorundayız, bazı programlar uzaktan eğitimle sürerken bazıları yaz okuluna kalabilir." ifadelerini kullandı. 

"YKS, 25-26 Temmuz'da yapılacak"

Saraç, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YSK) ertelendiğini duyurarak, "YKS'nin 25-26 Temmuz'da yapılması kararlaştırıldı. Soruların kapsamı ve alanları Milli Eğitim Bakanlığı ile uyum içinde, onlardan gelen tekliflere göre şekillenecek. Bugünleri de hep birlikte aşacağız." dedi. 

Yorumlar (0)