Ordu’da başarı öyküsü! 84 yaşında üniversite sınavına girdi

Ordu’da yaşayan ve 2013 yılında okuma yazmayı öğrenen 84 yaşındaki Güneş Önürme, ilkokul, ortaokul ve liseden mezun olduktan sonra bu sene ilk kez üniversite sınavına girdi. 

EĞİTİM 18.06.2022, 15:11
Ordu’da başarı öyküsü! 84 yaşında üniversite sınavına girdi

2013 yılında Mesudiye Halk Eğitim Merkezi’ne kaydolarak okuma yazmayı öğrenen Güneş Önürme, ardından ilkokul, ortaokul ve liseden mezun olmayı başardı. 5 ay önce lise diplomasına kavuşan Önürme, yeni hedef olarak üniversiteyi belirledi. Bu sene hayatında ilk kez üniversite sınavına giren Önürme, büyük bir heyecan yaşadığını dile getirdi. 

“Buraya kadar gelmek de çok büyük bir iştir”

“Okumanın yaşı yok” diyen 84 yaşındaki Önürme, gösterdiği bu gayretin herkese örnek olması gerektiğini belirtti. Çocukluk yaşlarında eğitimine ara vermek zorunda kaldığını, o sebeple 2013 yılına kadar okuma-yazmayı tam anlamıyla bilmediğini dile getiren Önürme, “9 sene sonra bugün üniversite sınavına girme başarısını gösterim. Buraya kadar gelmek de çok büyük bir iştir. İnşallah bu sınavdan da alnımın akıyla çıkarım” şeklinde konuştu.

“İnşallah yeterli puanı alıp fakülteye giriş yapabilirim”

Üniversite sınavında başarılı olması halinde Güzel Sanatlar Fakültesi’nde eğitim hayatına devam etmek istediğini dile getiren Önürme, “Sanatı çok seviyorum. Bu alanda eğitim almak ve kendimi geliştirmek istiyorum. Üniversite sınavına girmeye karar verdiğim ilk günden beri hep Güzel Sanatlar Fakültesi’ni hedefledim. Bu şu an benim için en büyük hayallerimden biri. İnşallah yeterli puanı alıp fakülteye giriş yapabilirim. Bunu çok arzuluyorum” ifadelerini kullandı. 

“Mesudiye’de benim azmimi gören birçok gencimiz de yeniden okula yazıldı”

Okumayı ve yeni bir şeyler öğrenmeyi çok sevdiğini dile getiren 84 yaşındaki Önürme, “Tüm gençlerimiz okusun, okumak dünyanın en güzel şeyi. Ben çok kısa sürede okumaya başlayarak bu seviyelere geldim. Mesudiye’de benim azmimi gören birçok gencimiz de yeniden okula yazıldı. Bazen o gençlerle konuşuyorum ve bana, ‘Sizin sayenizde okuma hevesimiz arttı’ diyorlar. Bu benim için en büyük mutluluk. Bu sözleri duymak ve birilerine örnek olabilmek beni çok mutlu ediyor” dedi. 

“Her zaman kendime bir hedef belirledim ve o uğurda mücadele ettim”

18 toruna sahip olduğunu dile getiren Güneş Önürme, “Ben bu yaşıma rağmen hiçbir zaman öğrenme hevesimi ve okuma azmimi kaybetmedim. Her zaman kendime bir hedef belirledim ve o uğurda mücadele ettim. Kısa süre önce de lise diplomama kavuştum. Bu benim için çok büyük mutluluktu. Şimdi hedefim üniversite. Hayal ettiğim Güzel Sanatlar Fakültesi’ni de kazanabilirsem çok daha mutlu olacağım” şeklinde konuştu.  

Yorumlar (0)