Olağanüstü dönemlerde MEB'e yetki!

Eğitimde Millî Eğitim Bakanlığı tarafından olağanüstü dönemlerde uygulanacak usullere dair düzenleme Resmî Gazete'te yayımlandı.

EĞİTİM 30.08.2020, 14:45 30.08.2020, 16:16
Olağanüstü dönemlerde MEB'e yetki!

Yeni düzenlemeye göre MEB (Millî Eğitim Bakanlığı), genel hayatı olumsuz yönde etkileyen salgın hastalıklar, tabii afetler, olumsuz hava şartları gibi hâllerde okul öncesi ve ilköğretim kurumlarında eğitim, öğretim, işleyiş ve yönetime dair usul ve esasları belirleyebilecek.

Resmî Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan "Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe" yeni başlık eklendi. "Olağanüstü durumlarda eğitim, öğretim, işleyiş ve yönetime dair alınması gereken tedbirler" başlıklı ek madde, Millî Eğitim Bakanlığına bir dizi yetki veriyor.

Millî Eğitim Bakanlığının yeni yetkisi ise; ülke, il ya da ilçe genelinde genel hayatı olumsuz yönde etkileyen salgın hastalıklar, tabii afetler, olumsuz hava şartları gibi istenmeyen durumlarda, ilgili yönetmeliğe eklenen madde ile, "düzenlenen eğitim, öğretim, işleyiş ve yönetime dair usul ve esasları" irade kullanarak belirleyebilecek.

Yorumlar (0)