Okulların açılmasına ilişkin yeni açıklama: Garantisi yok...

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, okulların 31 Ağustos günü açılacak olmasını "erken" olarak nitelendiremediklerini çünkü "geç" denilen bir zamanda durumun daha iyi olacağının garantisinin olmadığını ifade etti. 

EĞİTİM 04.08.2020, 10:34 04.08.2020, 10:40
Okulların açılmasına ilişkin yeni açıklama: Garantisi yok...

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle uzaktan eğitim sistemine geçilmişti. Yapılan son açıklamaya göre, okullar 31 Ağustos günü açılacak.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele önlemleri kapsamında "karma eğitim" uygulanabileceği, yani bazı öğrencileri yüz yüze, bazı öğrencilerin ise online eğitim alabilecekleri ifade edildi. 

"Bir metre güvenli değil"

Konuya ilişkin tartışmalar sürerken, Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan yeni bir açıklama geldi. 

Prof. Dr. Ceyhan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında belirli önlemlerin alınabileceğini ama söz konusu önlemleri almanın pek de kolay olmayacağını ifade etti.

Bilim Kurulu tavsiyelerinde bir metrelik sosyal mesafeden bahsedildiğine ancak bunun hiç de güvenli bir mesafe olmadığına dikkat çeken Prof. Dr. Ceyhan, 1.5 metrelik sosyal mesafeden aşağısının riskli olduğunu söyledi.

"Giriş ve çıkışlar sıkı bir şekilde denetlenmeli"

Prof. Dr. Ceyhan, öğrencilerin maskelerini çıkarmaları durumunda sosyal mesafenin 2 metre olması gerektiğini belirterek, sınıfların mutlaka iyi havalandırılması gerektiğini ve sınıflara giriş ve çıkışların sıkı bir şekilde denetlenmesinin önem arz ettiğini kaydetti. 

Bazı öğrencilerin "uzaktan", bazı öğrencilerin de "yüz yüze" eğitim alabileceklerini aktaran Prof. Dr. Ceyhan, ebeveynlerin çalışmaları halinde öğrencilerin okul zamanı dışında ne yapacaklarının ise belli olmadığını ve bunun oldukça zor bir konu olduğunu ifade etti. 

"Garantisi yok..."

Prof. Dr. Ceyhan, okulların 31 Ağustos günü açılacak olması için "erken" diyemeyeceklerini çünkü "geç" denilen bir zamanda durumun daha iyi olacağının garantisinin olmadığını belirtti.

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) mutasyon tehlikesinin bulunduğunu aktaran Prof. Dr. Ceyhan, pandeminin 2 yıldan önce bitme olasılığının çok zor olduğunu söyledi.

"Çalışan ebeveynler için de zor"

Prof. Dr. Ceyhan, eğitime bir dönem ara verilmesinin güç olduğuna dikkat çekerek, çalışan ebeveynlerin için de zor bir konu olduğunu, bunu nedenle Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı gibi bakanlıklar ile tıp ve eğitim fakültelerinden çeşitli grupların iyi bir şekilde çalışıp karar vermeleri gerektiğini ekledi. 

Yorumlar (0)