Okullarda PCR testi uygulaması başlıyor: İşte pilot 10 şehir…

Yüz yüze eğitimin başlamasının ardından tam 1 ay geçti. Salgının seyrini görebilmek için kimi okullarda PCR testi taramasına başlanacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nca pilot 10 şehir belirlendi. İşte o şehirler ve uygulamanın nasıl yapılacağı…

EĞİTİM 04.10.2021, 17:24
Okullarda PCR testi uygulaması başlıyor: İşte pilot 10 şehir…

Yüz yüze eğitimin okullarda sekteye uğramaması amacıyla kimi okullarda PCR testi taraması gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’nca okullarda PCR testinin uygulamasının başladığı ifade edildi. Bunun için 10 şehir belirlendi. Bu şehirlerde velilerin onayı alındıktan sonra öğrencilere PCR testi uygulaması gerçekleştirilecek.

Pilot olarak belirlenen 10 pilot şehir Sağlık Bakanlığı’na iletildi. Buna göre Bingöl, Balıkesir, Erzurum, Edirne, Kahramanmaraş, Ordu, Mersin, Kırıkkale ve Zonguldak. Uygulama için Ankara, İstanbul ve İzmir’de de çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

Veli onayı şartı aranacak

Okullarda yapılacak olan taramalar için veli onayı talep edilecek. Eğer veli onay vermezse okulda tarama olsa bile o öğrenciden numune alınmayacak.

Okullardaki taramalarda öğrencilerden burun sürüntüsünün alınmayacağı da ifade edilmişti. Bu kapsamdaki PCR testleri sadece boğazdan alınacak sürüntü ile gerçekleştirilecek.

Yorumlar (0)