Okullarda bağış zorunlu mu?

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Makbuz karşılığındaki gönüllü bağışları online izliyoruz" dedi.

EĞİTİM 25.08.2019, 14:14
Okullarda bağış zorunlu mu?

Eğitimin ücretsiz olmasının anayasal zorunluluk olduğu ancak her kayıt döneminde ücretin zorunlu olduğu ülkemizde "zorunlu bağış" konusunda ilk kez bir Millî Eğitim Bakanı açık konuşarak okul yöneticilerini içinde bulundukları zor durumdan kurtardı. Tüm iktidarlarda "zorunlu bağış olayı yok" denilerek inkâr edilen ancak fiiliyatta her kayıt yılı alınan zorunlu bağış konusunda Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklama yaptı.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullara kayıt için "zorunlu bağış" ve "özel sınıf" iddialarına ilişkin, katıldığı CNN Türk televizyonundaki canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Eğitimin ücretsiz olmasının anayasal bir zorunluluk olduğunu ve adrese dayalı sistemde otomatik kayıt sisteminin bulunduğunu anımsatan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Herhangi bir okulun, adresteki öğrencinin kaydını orada olduğu halde 'yapmıyorum' demek gibi bir şansı asla yok. Bize gelen şikayetlerden de biliyoruz ki bu tür yaşanmışlıklar var. 'Hiçbir okulumuzda bağış alınmamaktadır' diye bir şey doğru olmaz." ifadelerini kullandı.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, " 'Hiçbir okulumuzda bağış alınmamaktadır' diye bir şey doğru olmaz." ifadelerini kullanarak okul yöneticilerini, zan altında kalmalarının da önüne geçmiş oldu.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullarda eğitim öğretimin kalitesinin artırılması için okul aile birliklerinin velilerden makbuz karşılığında aldıkları gönüllü bağışları bir yazılımla online olarak izleyebildiklerini belirtti.

Özel sınıf konusu

"Özel sınıf açma konusunda bu okulların tamamında soruşturma başlattık." diyen Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bir okulda ayrı bir sınıfı farklı bir şeye dönüştürmek bizim asla onaylamayacağımız bir şey." dedi.

Yorumlar (0)