Okullara yeni yönetmelik: İzinsiz görüntü çekenlere disiplin suçu

Resmi Gazete'de yayımlanarak sisteme sokulan yönetmelikle beraber öğretmenlerin, öğrencilerin, okul yöneticilerinin ve personellerinin izinsiz bir şekilde görüntülerini almak disiplin suçu olarak sayılacak.

EĞİTİM 15.11.2022, 14:22 16.11.2022, 09:16
Okullara yeni yönetmelik: İzinsiz görüntü çekenlere disiplin suçu

Son zamanlarda okullarda meydana gelen şiddet olayları sosyal medyada büyük bir yer buluyor. Birçok kişinin izlediği görüntüler, ülke genelinde büyük tepkilerle karşılanıyor. Gerçekleşen olayların sonrasında öğretmenlere soruşturma başlatılırken, konu ile ilgili önlemlerin artırılması talep ediliyor. Anaokulundan liselere kadar uzanan şiddet durumlarına çözüm bulmaya çalışan MEB, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde değişikliğe gidilmesi kararı aldı.

Faaliyete sokuldu

Yönetmelik içerisinde, okullarda çekilen görüntülerin sosyal medya üzerinde birden çok kez gündeme düşmesine karşı alınan tedbirde, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak faaliyete sokuldu.

İzinsiz görüntü almak disiplin suçu sayılacak

Bu noktada, “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” kapsamında öğretmenlerin, öğrencilerin, okul yöneticilerinin ve çalışanlarının izinsiz bir şekilde görüntülerini paylaşmak, kaydetmek ve çekmek işlemleri disiplin suçu sayılacak.

Ceza gerektiren fiiller ve davranışlar sergileyen öğrencilere, verilen disiplin cezasının ardından yönlendirici, geliştirici ve iyileştirici çalışmalar sağlanacak. Öğrencilerde olumlu tutumların geliştirilmesi ve desteklenmesi düşüncesiyle düzenlemeye gidilecek.

Yorumlar (0)