Okullar tatil edilecek mi? Bilim Kurulu üyesi açıkladı

Bilim Kurulu üyesi Profesör Doktor Ateş Kara katıldığı bir TV programında Türkiye'de ilk vakanın ortaya çıkmasından birçok insanın merak ettiği sonra okulların neden tatil edilmediği sorusunun cevabını verdi.

EĞİTİM 12.03.2020, 00:32
Okullar tatil edilecek mi? Bilim Kurulu üyesi açıkladı

Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının görülmesinin ardından en çok konuşulan konulardan birisi okulların önlem amaçlı tatil edilip edilmeyeceğiydi. Henüz bakanlık tarafından yapılmış bir tatil ilanı söz konusu değil. Bilim Kurulu üyesi söz konusu tartışmalar üzerine katıldığı bir TV programında açıklama yaptı. Kara konuyla ilgili bir tatil edilme haberinin şimdi olmasa da ilerleyen zamanlarda değerlendirilip sonuca bağlanabileceğini ifade etti.

Bilim Kurulu üyesi Profesör Doktor Ateş Kara katıldığı bir TV programında merak edilen konuya açıklık getirdi.

İşte Bilim Kurulu üyesi Profesör Doktor Ateş Kara'nın yaptığı o açıklama:

İki şekilde düşünmek lazım. Kapatılabilirdi ama çocukların eğitiminin devam etmesi de çok önemli. İkinci bir vaka olursa, ya da yurt dışından gelenler fazla, o zaman okul tatili, kalabalık alan gibi konular yeniden gündeme gelir. Eğer bu çocuklar anneanne ve dedelerinin yanına gideceklerse risk oluşturacaklar mı? Ya da biz okulları kapatırsak çocuklar alışveriş merkezlerine mi gidecekler. Verileri biraz daha takip etmemiz, dışarıdaki riski biraz daha takip etmemiz gerekiyor. İtalya'da vakalar rekor seviyede. 

Yarın da olabilir bir hafta sonra da olabilir. Riskin ne kadar büyüdüğüne bakmamız lazım. Okullar tatil edilmeyecek kararı bugüne özgü bir karar.

Yorumlar (0)