Okullar ne zaman açılacak? Bakan Selçuk yanıtladı

Ziya Selçuk, bayram döneminde herkesin tedbirlere sıkı sıkıya uyması gerektiğinin altını çizerek 6 Eylül tarihinde okulları açmak istediklerini ifade etti.

EĞİTİM 17.07.2021, 01:22 17.07.2021, 01:25
Okullar ne zaman açılacak? Bakan Selçuk yanıtladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs vaka sayılarının yükselmemesi için Kurban Bayramı’nda özellikle, herkesi tedbirlere sıkı sıkıya uymaya davet ederek 6 Eylül tarihinde okulları açmak istediklerini ifade etti.

Ziya Selçuk, yerel bir kanalda yayınlanan programda soruları cevaplandırdı.

MEB tarafından öğrencilerin tatil sürecini verimli bir şekilde geçirmeleri amacıyla uygulanan Telafide Ben de Varım programı dahilinde faaliyetlerin 81 ilde olup olmadığına dair sorulan sorunun ardından Ziya Selçuk, 81 şehrin tamamında etkinliklerin olduğunu ve yaklaşık olarak 8 milyon öğrencinin bu etkinliklere katıldığını ifade etti.

Telafide Ben de Varım programıyla gençlerin yeteneklerinin ortaya çıkartılmasına sağlanan katkıya dair sorulan soru üstüne ise Gençlik ve Spor Bakanlığı’yla beraber çocukların yatkınlığının bulunduğu spor alanlarının belirlendiği bir çalışma yapıldığını anımsattı.

Bu programla birçok faaliyetin yapıldığının altını çizen Selçuk, satranç, okçuluk ve dart gibi etkinliklerle çocukların yetenekli olduğu alanların da ortaya çıktığını kaydetti.

Selçuk, süren Telafide Ben de Varım programına bütün şehirlerde isteyen bütün çocukların katılabileceklerini söyledi.

Okullar ne zaman açılacak?

Selçuk, okulların ne zaman açılacağına dair soruya ise, “Şu anda bu aşamada okulları açmaktan daha mühim bir işimiz olmamalı.” şeklinde konuştu.

Bayram döneminde bütün vatandaşları korona tedbirlerine hassasiyetle uymaları yönünde çağrı yapan Selçuk, “Bayram süresince oldukça dikkatli olup vakaların yükselmemesi için ne gerekiyorsa yapalım. Çocuklarımızın, ülkenin geleceği için bunu yapalım.” dedi.

Selçuk okulların açılabilmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Okullarımızı açacağız. Bu ülke çocukları artık daha fazla eve kapanmamalı ve öğretmenlerimiz daha çok yorulmamalı. Velilerimizi de çok fazla yormamalıyız. Okullarımızı açmalıyız ve inşallah 6 Eylül tarihinde de açacağız. Bunun olması için elimizden geleni yapacağız.”

Yorumlar (0)