Okullar koronavirüsün ardından ilk eğitim-öğretim yılına hazırlanıyor

MEB tarafından yayınlanan kılavuzla yeni eğitim-öğretim dönemi için öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin güvenliği için alınacak önlemler paylaşıldı.

EĞİTİM 27.07.2020, 23:22
Okullar koronavirüsün ardından ilk eğitim-öğretim yılına hazırlanıyor

Koronavirüs pandemisinde normalleşme süreciyle birlikte gereken hususlarda gevşetilmeksizin kurallara riayet edilmeye devam ediliyor. Yeni vaka sayıları, bulaş oranları ve diğer verilerle Sağlık Bakanlığı koordinesinde uygulanmaya başlayan önlemler gereken yerlerde aynı sıkılıkta sürüyor.

Koronavirüste ilk vakanın ardından belirli bir süre geçmesinin ardından okullar da da eğitime uzaktan devam edilmiş, ardından eğitim öğretim yılının sona erdiği duyurulmuştu. Yeni eğitim-öğretim dönemi için öğrencilerin sağlık güvenliği için okullar en iyi şekilde hazırlanmaya çalışılıyor.

Ateşi yüksek olan öğrenciler okula gelmeyecek

Bu kapsamda velilerin öğrencinin ateşini okula gelmeden önce ölçmesi gerektiği kaydedilerek eğer öğrencinin ateşi yüksekse okula gelmeyeceği ve bu durumun okul yönetimine bildireceği kaydedildi.

Eğer öğrenci okul içerisinde aniden yüksek ateş şikayeti yaşarsa acilen bir sağlık kuruluşuna sevk edilecek.

Önlemler bahçe kapısında başlayacak

Yayınlanan kılavuzda okul çalışanlarının ve velilerin uyacağı kurallar arasında henüz daha okul bahçesine girmeden öğrencilerin ateşlerinin ölçüleceği ve dezenfektanlarla ellerini dezenfekte etmelerinin sağlanacağı duyuruldu. 

Okul içindeki malzemeler el değmeden kullanılabilecek

Okulda ayrıca öğrencilerin temasının en aza indirilmesi için sosyal mesafe kuralına son derece dikkat edilecek, öğretmenler, veliler ve okul görevlileri bu hususu istisnasız uygulayacak. Bununla birlikte öğrencilerin çöplerini atabileceği kutuların da pedallı ve kapaklı olmasına özen gösterilecek.

Öğretmenler odasında da sosyal mesafe

Alınan önlemler okulun tamamında öğretmenler için de geçerli olacak. Öğretmenler odasındaki koltuklar sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde yerleştirilecek. Öğretmen öğrencilerle veya velilerle görüşmelerini öğretmenler odasında yapmayacak oda dışında gerçekleştirecek.

Yorumlar (0)