"Okullar kapanacak mı?" sorusuna Ziya Selçuk'tan açıklama

Bakan Selçuk okulların kapatılması, yüz yüze eğitim ve COVID-19 salgınının seyrine dair açıklama yaptı.

EĞİTİM 10.04.2021, 22:12
"Okullar kapanacak mı?" sorusuna Ziya Selçuk'tan açıklama

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bir televizyon kanalında katıldığı programda, 'Okullar kapanacak mı?' sorusunu yanıtladı.

Bakan Selçuk, söz konusu soruya, şu şekilde yanıt verdi: 

"Mart 2020'de ortaya koymuştuk"

"Yerinde karar dönemi bir süre önce başladı. Bu bizim Mart 2020 tarihinde ortaya koyduğumuz 4 senaryodan sonuncusuydu. Valiliklerimiz, il hıfzıssıhha kurulları ile gerekli olan tüm kararları alıyorlar. 

"Okul öncesine katılım düşük"

İlkokul kademesinde yüzde 80’in biraz üstünde bir katılım oranımız söz konusu. Okul öncesi eğitimde biraz daha düşük, yüzde 64 dolaylarında. Ortaokul kademesinde katılım oranı yüzde 76. Ortaokula paralel olarak, liselerde de o aynı oranda bir katılım olduğunu biliyoruz. 

"Katılım verilerini paylaşacağız"

Bazı kentler sınıf kademelerini kapatıyor. O sebeple de bu hafta bu işin farklı bir yere gideceğini düşünüyoruz. Açık olan eğitim kurumlarımızdaki katılım oranına dair verileri paylaşıyor olacağız. Bizim, risk haritasına baktığımızda, hangi kentlerde hangi sınıflar düzeyinde 'açılmalı-kapanmalı' gibi bir takım öngörülerimiz mevcut. 

"8 ve 12. sınıflar için ilkesel tutumumuz var"

8 ve 12. sınıflar gibi sınıfların sınav dönemi olması sebebi ile fırsat eşitliğini sağlamak gibi bazı ilkesel duruşlarımız var. Fakat kentin durumu neyi gerektirirse o kentte ihtiyaç halinde valilik gözetiminde kararlar alınıyor. Biz de burada 'yerinde karar' kavramı kapsamında hangi kentlerde ne olduğunu devamlı olarak izliyoruz." 

Yorumlar (0)