Okul öncesi eğitime ilişkin beklenen açıklama!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 5 gün boyunca yüz yüze eğitim gerçekleştirileceğini duyurdu.

EĞİTİM 20.11.2020, 13:00 20.11.2020, 13:05
Okul öncesi eğitime ilişkin beklenen açıklama!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının yeniden yükselişe geçmesi, eğitim hayatında yeni kararlar alınmasına neden oldu.

Tüm eğitim-öğretim kurumlarında 20 Kasım Cuma gününden 4 Ocak Pazartesi gününe kadar uzaktan eğitim sistemine geçilmesine yönelik karar alındı. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, evde de öğrencilerin her zaman yanında olunabileceğini ve eğitimin uzaktan da yürütülebileceğini ancak öğrencilerin bulunmaları gereken yerin "okul" olduğuna işaret etti. Bakan Selçuk, okullarda şu ana kadar yapılan bütün sınavların geçerli olacağını, 4 Ocak Pazartesi gününden sonra yapılacak olan sınavların tarihlerinin de belirlendiğini söyledi.

Okul öncesi eğitim kurumlarına ilişkin verilecek karar ise merakla bekleniyordu. Çalışan ebeveynler, okul öncesi eğitim kurumlarında da uzaktan eğitime geçilmesi durumunda büyük bir zorluk yaşayacaklardı. 

Selçuk, okul öncesi eğitim kurumlarına ilişkin verilen kararları duyurdu. 

"5 gün yüz yüze eğitim olacak"

Resmî veya özel bütün anasınıfı, anaokulu ve uygulama sınıflarında haftada 5 gün boyunca yüz yüze eğitim gerçekleştirilmesine yönelik karar alındığını ifade etti.

Selçuk, okul öncesi eğitim kurumlarında günde 6 etkinlik saatinin yüz yüze şekilde yapılacağını belirterek, bir etkinlik saatinin "30 dakika" olarak belirlendiğini söyledi.

"Çocuk kulüpleri açılabilir"

Uygun fiziksel olanaklara sahip olan okul öncesi eğitim kurumlarında yeni tip koronavirüse (Covid-19) ilişkin bütün önlemlerin alınması koşuluyla çocuk kulüplerinin açılabileceğini belirten Selçuk, ailelerin yüz yüze eğitimi tercih etmemeleri durumunda ne olacağını da açıkladı. 

Yüz yüze eğitimi tercih etmeyenler ne olacak?

Selçuk, okul öncesi eğitim kurumlarına kayıtlı olan ve yüz yüze eğitime gelmeyen çocukların kayıtlarının hiçbir şekilde silinmeyeceğini belirterek, söz konusu çocukların EBA Anaokulu'nu takip etmeleri ve farklı eğitim materyallerinden faydalanmaları amacıyla gereken bütün tedbirlerin hayata geçirileceğini söyledi. 

Yorumlar (0)