Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı takvimi belli oldu

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı’nın ne zaman yapılacağı merak edilirken, beklenen açıklama bugün geldi. Açıklamaya göre söz konusu sınav 19 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirilecek. 1 Haziran'da eğitim programı başvuruları başlıyor. 12 Aralık 2022 tarihinde ise sınav sonuçları duyurulacak.

EĞİTİM 13.05.2022, 16:42 15.05.2022, 09:30
Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı takvimi belli oldu

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Mesleki Gelişim Çalışmaları ve Eğitim Programının başvuruları, sınav tarihi ve sınav sonuç tarihi ile ilgili detaylar açıklandı.

Başvurular 1 Haziran’da başlıyor

Açıklamaya göre 01-10 Haziran 2022 tarihleri arasında adayların başvuruları alınacak.

18 Temmuz-05 Eylül 2022 arasında uzman öğretmenlik eğitimleri, 18 Temmuz-19 Eylül 2022 tarihleri arasında ise başöğretmenlik eğitimleri yapılacak. 

19 Kasım 2022'de gerçekleştirilecek olan sınav başvuruları 26 Eylül-03 Ekim 2022 arasında alınacak ve söz konusu sınav sonuçları ise 12 Aralık 2022’de duyurulacak.

Sertifika alma hakkı elde eden öğretmenlerin sertifikaları, 4 Ocak 2023’te yapılacak ve uzman veya başöğretmen unvanına sahip olan öğretmenler, 15 Ocak 2023’te bu unvanlar için öngörülen eğitim tazminatından faydalanabilecek. 

Millî Eğitim Bakanlığı Personeli Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliği kapsamında kurulan eğitim kurulu kararıyla tespit edilen Uzman Öğretmenlik Eğitim Programı'na, sınava başvuru tarihinin son günü itibariyle on yıl adaylık dâhil öğretmenlikte hizmeti olan öğretmenlerin, Başöğretmenlik Eğitim Programı'na da sınav başvuru tarihinin son günü itibarıyla en az on yıl uzman öğretmenlikte hizmeti olan uzman öğretmenlerin başvuruda bulunabilecekleri açıklandı.

3 çalışma alanı belirlendi

Başöğretmen ve uzman öğretmen unvanları için başvuru yapacak öğretmenlerde/uzman öğretmenlerde beklenen şartlardan biri olarak değerlendirilen mesleki gelişim çalışmaları, Bakanlığa bağlı özel öğretim kurumları ve resmî eğitim kurumlarında görev alan bütün branş/alan öğretmenlerinin alandaki görevlerden birini yapabilecekleri biçimde "Eğitim Öğretim ve Rehberlik Çalışmaları, Yönetime Katılım ve Araştırma ile Geliştirme Çalışmaları" olacak şekilde 3 çalışma alanı belirlendi. 

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı özel öğretim kurumları ve resmî eğitim kurumlarında görev alan öğretmen/uzman öğretmenlerden başöğretmen ve uzman öğretmen unvanı için başvuru yapacak olanların 3 çalışma alanı olarak tespit edilen mesleki gelişim çalışmalarını bitirebilmeleri için çalışma alanlarının en az 2’sinden birer çalışma yapmaları şartı olacak.

Yorumlar (0)