Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı ertelendi mi?

MEB (Milli Eğitim Bakanlığı), sosyal medya platformlarındaki Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı'nın ileri bir tarihe ertelendiğine yönelik paylaşımların gerçek dışı olduğunu bildirdi.

EĞİTİM 10.11.2022, 19:32 11.11.2022, 15:38
Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı ertelendi mi?

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen açıklamada, "Sosyal medya platformlarında paylaşılan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı'nın ileri bir tarihe ertelendiği iddiaları gerçek dışıdır. Gerek duyulduğunda her türlü bilgilendirme MEB tarafından düzenli bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Resmi makamlarımız tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmeler haricindeki iddialara lütfen itibar etmeyiniz." ifadeleri kullanıldı.

CHP iptalini istemişti

Öğretmenlik Meslek Kanunu'ndaki bazı hükümlerin iptal edilmesi ve yürürlüğünün durdurulması talebini esastan görüşmek üzere gündemine alan AYM (Anayasa Mahkemesi) heyeti, görüşmeyi ertelemişti.

Yüksek Mahkeme, 7354 sayılı bahse konu kanunda yer alan bazı hükümlerin iptali talebiyle CHP'nin (Cumhuriyet Halk Partisi) müracaatını, Genel Kurul gündemine getirmişti. 

Kanuna dair iptal talebini ele alan Yüksek Mahkeme, MEB ile en yüksek mensuba sahip üç sendikanın açıklamalarını sözlü bir şekilde dinleme yönünde karar vermişti. 

AYM Genel Kurulu, MEB'in ve sendikaların açıklamalarına başvurduktan sonra belirlenecek bir tarihte kanunun iptal talebini esastan görüşerek kararını verecek.

İptali talep edilen maddeler arasında, mesleğin aday öğretmenlik periyodundan sonra 'başöğretmen', 'uzman öğretmen' ve 'öğretmen' olacak şekilde üç kariyer basamağı şeklinde ayrılması, aday öğretmenliğe atama ve aday öğretmenlik usullerine dair düzenlemeler ile bunun yönetmelikle belirlenmesi ile ilgili hükümler bulunuyor.

Yorumlar (0)