Öğretmenlerin mali haklarında düzenleme

Cumhurbaşkanlığı tarafından eğitim sistemine ilişkin ilk rapor hazırlandı. Türkiye’de eğitim kalitesini arttırmak amacıyla hazırlanan rapor hem öğretmenleri hem de öğrencileri ilgilendiriyor.

EĞİTİM 24.11.2019, 09:14
Öğretmenlerin mali haklarında düzenleme

Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu eğitim sistemine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Politika Belgesi Taslağı hazırladı. Rapor, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu.

Cumhurbaşkanlığı Politika Belgesi Taslağı raporunda iki önemli başlık bulunuyor. “Ortaöğretim ve Yükseköğretime Geçiş Sistemi” başlığı altındaki bölümde Türkiye’de eğitim kademesinden liselere geçişte sınav stresini azaltacak ve fırsat eşitliği sağlayacak bir sistemin oluşturulması öneriliyor.

Öğretmenler için mali düzenlemeler

Liselerden üniversitelere geçişte yalnızca test sorularından oluşan sınavlar yerine, öğrencinin okulda öğrendiklerinin önemini pekiştiren ve gelişimini destekleyen bir geçiş modeli oluşturulması gerektiği belirtiliyor. 

Cumhurbaşkanlığı Politika Belgesi Taslağı raporunun bir diğer başlığı ise “Öğretmenlik Mesleği ve Eğitim Kurumu Yöneticiliği” oldu. Taslak raporda Türkiye’de eğitim-öğretim kalitesinin artırılmasına yönelik politikalar bulunuyor. Bu kapsamda öğretmenlerin yetiştirilmesi, mesleğe kabulü, mesleki gelişimleri, kariyer basamaklarına yükseltecek adımlar ile mali haklarına ilişkin tavsiyeler var.

Ayrıca, eğitim kurumu yöneticiliğine ilişkin öneriler arasında yöneticiliğin profesyonelleşmesi, yöneticilerin atama biçimleri, görev ve süreleri ile mali haklarına ilişkin maddeler bulunuyor.

Yorumlar (0)