Öğretmeni tehdit eden veliye 7 bin TL ceza

Muğla ilinin Bodrum ilçesinde, bir öğretmeni tehdit ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan bir öğrenci velisine, 7 bin 80 lira para cezası verildi.

EĞİTİM 08.11.2019, 05:50
Öğretmeni tehdit eden veliye 7 bin TL ceza

Muğla ilinin Bodrum ilçesinde bulunan Amiral Turgutreis İlkokulunda görev yapan öğretmen Şammaz Oruç, geçen yıl mahkemeye başvurarak bir öğrenci velisi tarafından sözlü saldırıya uğradığını iddia etmişti.

Bodrum 6. Asliye Ceza Mahkemesinde açılan davanın dünkü duruşmasında mahkeme heyeti, öğretmen Şammaz Oruç'a sözlü saldırıda bulunan öğrenci velisinin 7 bin 80 lira cezalandırılmasına karar verdi.

Türk Eğitim-Sen Bodrum Şube Başkanı Salih Çıplak, Şammaz Oruç öğretmenin mahkeme sürecinde yanında olduklarını ifade etti.

Öğretmen Şammaz Oruç'a yönelik tehdit ve hakaretin kabul edilemez olduğunu söyleyen Türk Eğitim-Sen Bodrum Şube Başkanı Salih Çıplak, "Adalet tecelli etmiştir. Tek derdi öğrencileri geleceğe hazırlamak, bu vatan için ve bu millet için hayırlı evlatlar yetiştirmek olan ve aynı zamanda ekmeğinin peşinde olan insanlara hakareti ve tehdidi reva görmek kimsenin hakkı da değildir, harcı da değildir. Mahkeme kararı da bunu göstermiştir. Hakaret gibi, tehdit gibi bu tür şeylere teşebbüs edenin yanına kâr kalmayacağını da yüce adaletimiz göstermiştir." diye konuştu.

Yorumlar (0)