Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Bakan Özer tarih verdi

Öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağına ilişkin açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk haftasında atamaların gerçekleştirilmesini planlıyoruz” dedi. 

EĞİTİM 25.06.2022, 14:20
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Bakan Özer tarih verdi

Adayları heyecanlandıracak yeni bir açıklama yapan Bakan Özer, öğretmen atamalarına ilişkin detayları paylaşarak, “Her sene atamalar gerçekleştiriliyor. Hükümetimiz bu konuda oldukça kararlı hareket ediyor. Çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. İnşallah 2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk haftasında öğretmen atamalarının gerçekleştirilmesini planlıyoruz” ifadelerini kullandı. 

“Atamaların yüzde 50’sini İstanbul’da yapacağız”

Atamaların çoğunlukla hangi kente yapılacağına ilişkin de önemli mesajlar veren Bakan Özer, “Öğretmen atamaları ile ilgili takvimi kısa süre içerisinde vatandaşlarımızla paylaşacağız. Atamaların yüzde 50’sini İstanbul’da yapacağız. Atanacak olan öğretmenlerimizi de alan olarak okul öncesi öğretmenlik branşına vereceğiz. Okul öncesi eğitim hususunda ciddi sorunlar bulunuyordu. Son 6 aylık sürece baktığımızda 400 bin minik öğrencimizi anasınıfıyla buluşturduk” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)