Öğrencilerden yurt ücreti alınmayacak!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğüne (KYK) bağlı yurtlarda barınan öğrencilerden Nisan, Mayıs ve Haziran ayları için ücret alınmayacağını duyurdu.

EĞİTİM 02.04.2020, 11:45 02.04.2020, 12:37
Öğrencilerden yurt ücreti alınmayacak!

Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğüne (KYK) bağlı yurtlarda kalan ğrencilerden Nisan, Mayıs ve Haziran ayları için ücret alınmayacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Değerli öğrenci arkadaşlarım. Mart ayı yurt ücretini ödeyen öğrencilerimizin yurt ücretleri an itibarıyla iade edilmeye başlanmıştır. Yurtlarımız ve bütün imkanlarımızla yanınızda olmaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi. 

"Mart ayı ücretleri iade ediliyor"

Bakan Kasapoğlu, Mart ayı ücretlerini ödeyen 379 bin 635 öğrencinin paralarının iade edilmeye başlandığını bildirerek, öğrencilere geri ödenecek toplam tutarın 52 milyon 295 bin 858 lira olduğunu kaydetti.

Kasapoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı "Yükseköğrenim yurtlarında kalan öğrencilerden, Mart ayında yurtta kalmadıkları günlerin ücretlerini iade ediyor, Nisan, Mayıs ve Haziran ayları için de ücret almıyoruz." açıklamasını anımsatarak, belirtilen aylar için öğrencilerden ücret alınmayacağını açıkladı.

Yorumlar (0)