Öğrenci affının bedeli: 1,6 trilyon dolar!

EĞİTİM 25.06.2019, 00:05 25.06.2019, 10:05
Öğrenci affının bedeli: 1,6 trilyon dolar!

Amerika'da 2020 başkan adaylarından Sanders'ten büyük kitleyi ilgilendiren teklif: 1,6 trilyon dolarlık öğrenci borçları iptal edilsin!

Amerika'da Vermont Senatörü ve Demokratların 2020 başkan aday adaylarından Bernie Sanders, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'ndeki toplam 1,6 trilyon dolarlık öğrenci borçlarının iptal edilmesini öngören bir yasa teklifi sundu.

Vermont Senatörü ve Demokratların Başkan Aday Adayı Bernie Sanders, Senatoya sunduğu toplam 1,6 trilyon dolarlık öğrenci borçlarının iptal edilmesini öngören yasa teklifine ilişkin, Twitter'dan açıklamalarda bulundu.

Vermont Senatörü Bernie Sanders, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
Amerika Birleşik Devletleri'ndeki 45 milyon lisans ve yüksek lisans öğrencisinin toplam 1,6 trilyon dolarlık borcunun iptal edilmesi gerekiyor. Bu rakam Wall Street'te yapılan finansal işlemlerden elde edilecek paradan karşılanması gerekiyor. Bu yasa teklifi, öğrencilerin yüksek eğitim almak gibi doğru olan bir şeyi yaptığı için ömür boyu borç ödemeye mahkum edilme saçmalığını ortadan kaldırıyor."

"Okul borçlarının dağıtımı adil değil"

Öğrencilere eğitim için verilen borçların adil bir şekilde dağıtılmadığına da vurgu yapan Vermont Senatörü Bernie Sanders, siyahi ve Latin Amerika asıllı öğrencilere haksızlık yapıldığını belirtti.

Vermont Senatörü Bernie Sanders, orta gelirli siyahi Amerikalı öğrencilerin mezuniyetten 12 yıl sonra bile beyaz öğrencilere göre çok daha borçlu olduğunu belirterek, "Bu borçların iptal edilmesi aynı zamanda ırksal ve ekonomik adaleti de sağlayacaktır." dedi.

Somali asıllı Müslüman Kongre üyesi İlhan Omar ve ABD Kongresinin en genç üyesi New York Temsilcisi Alexandria Ocasio-Cortez de toplam 1,6 trilyon dolarlık öğrenci borçlarının iptal edilmesini öngören yasa teklifine destek verdiğini açıkladı.

Toplam 1,6 trilyon dolarlık öğrenci borçlarının iptal edilmesini öngören yasa teklifine ilişkin Kongrede basın açıklaması yapan vekiller, kamu üniversitelerine ve yüksek okullara ücretsiz ders verme çağrısı yaptı.

Yorumlar (0)