Neden yurt dışında eğitim almalısınız?

Yurt dışında eğitim almak, bir üniversite öğrencisi için en faydalı deneyimlerden biri olabilir. Öğrenciler yurtdışında okuyarak yeni bir ülkenin kültürüyle tanışma fırsatına sahip olurlar. İşte yurtdışında eğitim almak için en önemli 10 neden…

EĞİTİM 01.05.2019, 14:29 01.05.2019, 14:44
Neden yurt dışında eğitim almalısınız?

İnsanlar olarak her zaman öğreniyoruz. Kendimizi yeni ve tanımadığımız ortamlarda bulduğumuzda, en küçük etkileşimler bile önemli dersler haline gelebiliyor. Aslında yabancı bir ülke hakkında ne kadar araştırma yaptığınızın bir önemi yok. O ülkede yaşayarak, günlük rutinlere ve kültürleri meydana getiren geleneklere tanıklık ederek öğrenebileceklerinizin yerini hiçbir şey tutamaz. Yurt dışı eğitimi, size hiç beklemediğiniz kapıları açabilir. Peki yurt dışında eğitim almanın öğrencilere temel faydaları nelerdir?

Dünyayı görmek

Yurt dışı eğitim programını düşünmeniz için en büyük neden, dünyayı görme fırsatıdır. Yurt dışında eğitim alarak inanılmaz farklı bakış açıları, gelenekler ve aktivitelerle yepyeni bir ülkede yaşama deneyimine sahip olacaksınız. Ayrıca gittiğiniz ülkenin arazilerini, doğal harikalarını, müzelerini ve simge yapılarını da göreceksiniz.

Ayrıca yurt dışındayken sadece eğitim aldığınız ülkede seyahat etmek zorunda da değilsiniz. Komşu ülkeleri de görebilirsiniz! Örneğin, Fransa’da okuyorsanız Londra, Barselona ve Roma dahil Avrupa’nın çeşitli yerlerine seyahat etme seçeneğiniz vardır.

Eğitim

Yurt dışında eğitim almayı düşünebileceğiniz bir başka neden de farklı eğitim stillerini deneyimlemektir. Yurt dışında bir eğitim programına kayıt yaptırarak, ana dalınızın farklı bir yönünü görme şansına sahip olacaksınız.

Gittiğiniz ülkenin eğitim sistemine tamamen adapte olmanın, o ülkenin insanlarını, geleneklerini ve kültürünü tecrübe etme ve anlamanın en iyi olduğunu fark edeceksiniz.

Kendiniz için doğru okulu seçmek, daha kolay adapte olmanızı sağlayacaktır.

Yeni bir kültürle tanışmak

Yurt dışında eğitim almayı tercih eden birçok öğrenci belki de ilk kez evlerini terk edecek.

Ev sahibi ülkeye geldiğinizde, farklı kültürel perspektiflerden etkileneceksiniz. Yurt dışında eğitim alırken yeni yiyecekler, gelenekler, görenekler ve sosyal ortamlarla karşılaşacaksınız. O ülkenin tarihini daha iyi anlayacaksınız.

Dil becerilerinizi geliştirmek

Yurt dışında eğitim almayı planlıyorsanız, muhtemelen sizi en çok çeken şeylerden biri de yabancı dil öğrenme fırsatıdır. Yurt dışında okumak, tamamen yeni bir dile adapte olmanızı sağlar.

Gündelik hayatta yapacağınız pratiklerin yanında, ev sahibi üniversiteniz de size daha resmi bir eğitim sağlamak için dil kursları verecektir.

Kendinizi yeni bir kültürün derinliklerine bırakın ve akademik bir deneyimin ötesine geçin.

Kariyer fırsatları

Yurt dışında eğitim programınızı bitirdiğinizde, yeni bir kültürel perspektif, gelişmiş dil becerileri ve harika bir eğitimle ülkenize geri döneceksiniz. Söylemeye gerek yok, bunların hepsi gelecekteki işverenler için oldukça çekici.

Birçok öğrenci, eğitim aldığı ülkeyi çok sevdiği için orada iş aramaya karar verir. Eğer gittiğiniz ülkede iş arayacaksınız, o ülkede bir üniversitede okumanın ne kadar önemli olduğunu anlayacaksınız.

Yeni ilgi alanları

Yurt dışında eğitim almanın neden önemli olduğunu mu sorguluyorsunuz? O halde, ülkenizdeyken henüz keşfetmediğiniz birçok aktivitenin önünüze sunulacağını bilmelisiniz. Doğa yürüyüşü, su sporları, kar kayağı, golf ya da ülkenizde hiç denemediğiniz yeni sporlara henüz keşfedilmemiş bir yeteneğiniz olduğunu fark edebilirsiniz.

Ayrıca başka heyecan verici eğlenme biçimlerini keşfetme şansına da sahip olacaksınız. Oyunlar, filmler, dans, gece kulüpleri ve konserler tadını çıkarabileceğiniz etkinliklerden yalnızca birkaçı.

Yeni arkadaşlar edinmek

Yurt dışında eğitim almanın en büyük yararlarından biri de, farklı geçmişlere sahip yeni arkadaşlarla tanışma fırsatıdır. Yurt dışına gittiğinizde, ev sahibi ülkenizden öğrencilerle birlikte yaşayacaksınız. Bu da size diğer öğrencilerle kalıcı ilişkiler kurma fırsatı verecek.

Yurt dışında eğitim programı sona erdikten sonra, yabancı arkadaşlarınızla iletişimde kalmak için çaba gösterin.

Kişisel gelişim

Yabancı bir ülkede kendi başınıza olmak gibisi yok. Yurt dışında eğitim görmenin içinizdeki özgür ruhu nasıl ortaya çıkardığını göreceksiniz. Yurt dışında okuyan öğrenciler, yeni ülkelerinin kâşifleri olurlar ve içlerinde barındıkları merak ve heyecanı ortaya çıkarırlar.

Yurt dışında eğitim almanın bir yararı da farklı bir kültürü anlama becerisi kazanırken kendinizi keşfetme fırsatıdır. Kendi başınıza yeni bir yerde olmak bazen çok zor olabilir. Bu durum, karşılaştığınız sorunları çözerken farklı durumlara uyum sağlama kabiliyetinizi sınar.

Lisansüstü programlarına kabul edilmek

Gelecekteki işverenler gibi, lisansüstü kurulları da yurt dışındaki eğitim deneyimlerine bakıyor. Yurt dışında eğitim alan öğrenciler çeşitlilik yaratırlar ve kendilerini zor duruma sokmaktan korkmadıklarını gösterirler.

En önemlisi de yurt dışında okuyan öğrenciler, eğitimlerine ne kadar bağlı olduklarını gösterirler.

Lisansüstü eğitim programları, genellikle üniversitelerine farklı bir boyut kazandıracak adayları ararlar.

Hayat deneyimi

Neden yurt dışında eğitim almalı? Çoğu insan için, bu kadar uzun süreli bir yurtdışı seyahati karşılarına çıkabilecek tek fırsat olabilir. Sonunda bir iş bulacak ve kariyer yapmaya başlayacaksınız. Yurt dışında eğitim alma fırsatı hayatınızda bir kere karşınıza çıkabilir. Hiçbir şeye bağlı olmadan dünyayı dolaşın, eğitim alın ve yeni kültürleri öğrenin.

Yurt dışında okumak, oldukça farklı bir deneyimdir.

Yorumlar (0)