Mutasyonlu koronavirüs 5 okulda yüz yüze eğitimi erteletti

Bartın’a bağlı Kumluca beldesinin bazı köylerinde tespit edilen koronavirüs varyantı vakalarındaki yükseliş sebebi ile 2 ortaokul, 2 ilkokul ve 1 lisede eğitim-öğretimin 2 hafta süreyle gecikmeli olarak başlayacağı açıklandı.

EĞİTİM 03.03.2021, 18:02 04.03.2021, 15:56
Mutasyonlu koronavirüs 5 okulda yüz yüze eğitimi erteletti

Orta riskli kentler kategorisinde bulunan Bartın’daki okullarda yüz yüze eğitim kademeli olarak 2 Mart'tan itibaren başladı. Ulus ilçesine bağlı olan Kumluca beldesinin bazı köylerinde koronavirüs mutantı vakalarındaki yükseliş üzerine Uluköy ile bağlı tüm mahalleler, Hisar köyü ile bağlı tüm mahalleler ve Keloğlu mahallesi dışında Zafer köyü ile Zafer köyüne bağlı diğer mahallelerde ikinci bir karara kadar tam karantina önlemi uygulanması yönünde karar alındı.



2 hafta izinli sayılacaklar

Karantina kararı sebebi ile Kumluca Atatürk Yatılı Bölge Ortaokulu, Kumluca İmam Hatip Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Şehit Sinan Oruç Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Zafer İlkokulu'nda yüz yüze eğitime 2 hafta gecikmeli olarak başlanacağı açıklandı.

Bartın Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan kararla 2'si ortaokul, 2’si ilkokul ve 1’i lise olmak kaydıyla 5 okulda uzaktan eğitimin süreceği, Kumluca Beldesi’nden Bartın kent genelindeki tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında öğrenim görmekte olan talebelerin de 2 hafta süre ile izinli sayılacakları belirtildi.

Yorumlar (0)