MSÜ Askeri Öğrenci Sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

81 ilde 94 merkezde koronavirüs tedbirleri alınarak yapılan MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı sona erdi. Peki MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

EĞİTİM 14.06.2020, 13:13
MSÜ Askeri Öğrenci Sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Saat 10.15'te başlayan Millî Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2020-MSÜ) sona erdi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 81 ildeki 94 sınav merkezinde düzenlenen ve 451 bin 272 adayın katıldığı MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'nın düzenlendiği binalarda sıkı koronavirüs tedbirleri alındı ve saat 10.00 itibarıyla binalara giriş yasaklandı.

Tedbirler kapsamında sınav binalarına ait bahçelere, adaylar ve görevliler dışında hiç kimse alınmazken, sınav binasının giriş bölümünde, bina içinde ve bina çıkışında adayların sosyal mesafeyi koruyabilmeleri için görevliler tarafından yönlendirmeler ve uyarılar yapıldı.

Bina girişine konulan el dezenfektanlarını kullanmaları istenen adaylara ayrıca maske ve el dezenfektanı da verildi. İsteyen adaylar ise, yüzlerinde geldikleri maske ve yanlarında taşıdıkları dezenfektanlarıyla sınava girebildi.

Güvenlik önlemleri ise yine koronavirüs tedbirleri çerçevesinde uygulandı. Giriş belgeleri ve kimlik kontrolleri yapılırken adaylara temas edilmedi. 

Sınav evrakı dağıtan görevliler ise, lateks eldiven kullanarak kağıtların dağıtımın yaptı. Kontrolden geçerek sınav salonlarına gelen ve sıralarına oturan adaylara "İsteyen maskesini çıkarıp soruları çözebilir" bilgisi verildi.

Adaylara, 120 soru için 135 dakika süre verilirken, sona eren MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'nın sonuçlarının 7 Temmuz'da açıklanacağı kaydedildi.

Yorumlar (0)