Morpa Platformunun Avantajları Nelerdir?

Adı pek çok yerde duyulmaya başlayan Morpa, velilerin, öğrencilerin ve eğitimcilerin bir arada bulunabilmesine imkân tanıyan bir platformdur.

EĞİTİM 18.06.2020, 22:16
Morpa Platformunun Avantajları Nelerdir?

Adı pek çok yerde duyulmaya başlayan Morpa, velilerin, öğrencilerin ve eğitimcilerin bir arada bulunabilmesine imkân tanıyan bir platformdur. İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin faydalanabildiği Morpa, bakanlık kapsamında öğrencilere ve velilere destek sunulması amacı ile oluşturuldu.

Platform kapsamında öğrenciler, dersleri, testleri, müfredatı, belgeselleri ve videoları rahatlıkla kullanabiliyor. Aynı zamanda deneyler ve kitaplar gibi ek içerikler de bu sistem üzerinden hizmete sunulan bir diğer avantajlar. Öğrencilerin yanı sıra öğrenci velileri ve yöneticilerin de faydalanabildiği sistem, sunulan raporlar ile süreçlerin de denetlenebilmesine olanak tanıyor. Sistem sayesinde öğrenciler video ve animasyonlar ile her dersi rahatlıkla takip edebiliyor.

Morpa platformu ilk olarak online şekilde hizmet vermesi ile dikkat çekiyor. Bunun yanında ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin tüm müfredat derslerinin yer aldığı bu platforma veliler de giriş yapabiliyor. Bu sayede öğrencilerin gelişimleri velileri tarafından da gözlemlenebiliyor.

Eğitimci ya da yöneticilerin de bu platforma giriş yapabilmesi tam bir bütünlük halinde derslerin işlenmesine zemin hazırlıyor. Platform içinde yer alan pek çok etkinlik ile online derslerde öğrenilen bilgiler de pekiştirilebiliyor. Derslerin ve konu anlatımlarının animasyonlu bir şekilde sunulması aynı zamanda eğlenceli şekilde ders öğrenilmesini de sağlıyor.

Morpa Giriş Nasıl Yapılıyor?

Morpa platformuna giriş yaparak online ders ve konu anlatımlarından faydalanmak için öncelikle bu platforma üye olmak gerekir. Yıllık olarak oluşturulan üyeliklerden bir kez yapıldığı anda tüm yıl boyunca faydalanmak mümkün oluyor. Bu kapsamda, platforma kayıt olmak için ilk etapta platformun internet adresine erişmek gerekli. İnternet sitesine erişilmesinin ardından sağ üst köşede yer alan üye ol kısmına gelen kişiler burada yer alan tüm bilgileri doğru ve eksiksiz olarak doldurmalıdır.

Üyelik işleminin ardından kullanıcı adı ve şifre ile girilen Morpa platformu hem öğrenciler hem de veliler için onlarca farklı özellikle kullanıma hazır olacaktır. Tüm süreçlerin şeffaf bir şekilde takip edildiği bu platform aynı zamanda EBA sistemi ile de entegre şekilde çalışabiliyor. Bu sayede EBA sistemi üyeleri bu platforma üyelik işlemi yapmadan doğrudan giriş sağlayabiliyor.

Yorumlar (0)