Morpa Kampüs Nasıl Kullanılmaktadır?

Morpa Kampüs, tüm seviye öğrencilerine ve her seviyede görev yapan öğretmenlere destek olabilmek için kurulmuş olan oluşumlardan biridir.

EĞİTİM 26.06.2020, 21:31
Morpa Kampüs Nasıl Kullanılmaktadır?

 Morpa Kampüs, tüm seviye öğrencilerine ve her seviyede görev yapan öğretmenlere destek olabilmek için kurulmuş olan oluşumlardan biridir. Çıktığı ilk yıldan beri tüm öğrenciler ve öğretmenler tarafından oldukça sevilmiş ve aktif kullanıcı sayısını da her geçen gün arttırmayı başarabilmiştir. MEB müfredatına uygun olarak eklenmiş binlerce materyal ve ders anlatımı, resmi site bünyesine eklenmiştir. Her kesimden öğrencinin ve eğitimcinin ulaşabilmesi için arayüz çok basit tutulmuş ve ulaşılabilirlik yükseltilmiştir. Çeşitli testler, belgeseller ve videolar, platformun sisteminde mevcuttur ve isteyen birey bu bilgileri kullanabilme hakkına sahiptir. Ayrıca ödev yaprakları ve derslerle alakalı detaylı raporların yer aldığı dosyalarda kullanıcılara sunulan imkanlar arasındadır.

İnternet bağlantısı olan bir bilgisayar üzerinden resmi site bünyesine erişim sağlanarak Morpa Kampüs uygulamasını kullanmaya başlayabilirsiniz. Siteye ulaştıktan sonra gerçekleştirmeniz gereken adımlardan ilki, site bünyesine üyelik hesabı oluşturmaktır. Hesap oluşturma aşamasında kullanıcılardan cüzi miktarda ücret talep ediliyor. Her kullanıcının bu ödemeyi yapması zorunlu kılınmıştır. Hesap oluşturan üyeler öncelikle kullanım amacına göre hangi konumda olduğunu sisteme belirtmelidir. Örneğin öğretmenlerin kullanması gereken bölüm farklı bir alanda sunulurken öğrencilerin materyallerinin bulunduğu bölümde farklı olarak karşımıza çıkıyor. Daha sonra ilgili bölümden kendinize en uygun materyalleri indirerek platformu kullanmaya başlayabilirsiniz.

Morpa Kampüse Nasıl Üye Olunur?

 Morpa Kampüs uygulamasına üye olabilmek için öncelikle internet erişimine sahip bir bilgisayar üzerinden platformun resmi sitesine ulaşılması gerekiyor. Daha sonra sitenin sağ üst bölümünde bulunan Üye Ol butonuna tıklayarak üyelik işlemleriniz için gerçekleştirmeniz gereken ilk adımı başlatabilirsiniz. Bu eylemin ardından karşınıza eksiksiz ve doğru şekilde doldurulması gereken bir bilgi işlem formu çıkacaktır. Bu bilgilerin hatalı doldurulup, sistem tarafından bu durumun anlaşılmasıyla üyelerin hesap açma işlemleri iptal olmakta ve talep edilen işlemlerin baştan alınması beklenmektedir. Formun doldurulmasının ardından sayfanın en altında bulunan Kullanıcı Sözleşmesinin de okunarak kabul edilmesi gerekiyor. Daha sonra İşlemleri Tamamla butonuna tıklayarak hesap talebinizi gerçekleştirebilirsiniz. Son olarak üyelik bilgilerinizde sisteme sunduğunuz e-posta adresinize gelen aktivasyon kodunu tıklayarak hesabınızı aktif etmeyi unutmamanız gerekiyor.

Yorumlar (0)