Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor: MEB'den yeni uygulama

Mahmut Özer, ülkemizde ilk kez, 26-27 Ekim tarihleri arasında, 7, 8, 11 ve 12'inci sınıfların fen bilimleri, matematik ve Türkçe derslerinde öğrenme kayıplarını belirlemeye yönelik kazanım değerlendirme uygulamasını başlatacaklarını duyurdu.

EĞİTİM 25.10.2021, 22:45 26.10.2021, 16:58
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor: MEB'den yeni uygulama

Milli Eğitim Bakanı Özer, TOBB Türkiye Eğitim Meclisi Toplantısı'na iştirak etti

Özer, salgın sürecinde yüz yüze eğitimi sürdürürken öğrenme kayıplarını telafi etmek adına bazı mekanizmaları devreye soktuklarını, bu çerçevede, yetiştirme ve destekleme kurslarına dair yeni kararlar aldıklarını anımsattı. 

"Bu hafta tamamlayacağız"

Bakan Özer, yarın itibarıyla ülke genelinde belli seviyelerde uygulamaya alınacak yeni bir faaliyet başlatacaklarını söyleyerek, şu bilgileri paylaştı:

"26-27 Ekim tarihleri arasında ilk kez ülkemizde, 7, 8, 11 ve 12'inci sınıfların fen bilimleri, matematik ve Türkçede öğrenme kayıplarını belirlemeyi amaçlayan kazanım değerlendirme uygulamasına start veriyoruz. Bahse konu uygulamaya yaklaşık olarak 4,5 milyon öğrencimiz katılım gösterecek. Öğrenciler, söz konusu derslerde hangi seviyedeler, bulundukları seviyeye kıyasla hangi takviyeleri almaları lazım, hangi mekanizmaları devreye almamız gerekiyor, tüm bunların ölçümlerini bu hafta içerisinde tamamlıyor olacağız. Bu sınıf seviyelerindeki yetiştirme ve destekleme kurslarını ve öte yandan diğer destekleyici unsurları, bu gerçekleştirdiğimiz araştırmanın bulgularına bakarak şekillendireceğiz."

Yorumlar (0)