Milyonlarca öğrenci ders başı yaptı

Yarıyıl tatili sonra erdi, sabahın erken saatlerinde okul yollarına çıkan milyonlarca öğrenci ders başı yaptı.

EĞİTİM 03.02.2020, 10:38
Milyonlarca öğrenci ders başı yaptı

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki 18 milyon öğrenci, yarıyıl tatilinin sona ermesinden sonra okullarına giderek ders başı yaptılar.

2019-2020 eğitim öğretim yılının ikinci yarıyılı bugün başladı. 18 milyon öğrenci bugün ders başı yaptı.

Kimi öğrenciler kendi imkânlarıyla, kimi öğrenciler aileleriyle, kimi öğrenciler ise okul servis araçları ile öğrenim görecekleri okullara gittiler.

Milyonlarca öğrenci, iki hafta süren yarıyıl tatilinden sonra ders başı yapmanın ve arkadaşlarına kavuşmanın heyecanını yaşadı.

İstanbul Şişli Sait Çiftçi İlkokulu’nda öğrenim gören öğrenciler de tıpkı diğer okullar gibi haftaya İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Öğrenciler daha sonra sırayla okullarına girerek sınıflarında sıralarına oturdular.

"Okulumu çok seviyorum"

Okullar açıldığı ve arkadaşlarıyla ve öğretmenleriyle tekrar bir araya geldiği için çok mutlu ve çok heyecanlı olduğunu belirten Umut Doğu Ateş isimli öğrenci duygularını şu şekilde anlattı:

“Okullar başladığı için çok mutluyum. Okulu ve matematik dersini çok seviyorum. Arkadaşlarımla çok eğleniyorum. Evde sıkılıyorum. Okulda önce ders yapıyoruz, sonra zil çalıyor teneffüse çıkarak oyun oynuyoruz.”

Ayten Ecrin Boyacılar isimli öğrenci ise şunları söyledi:

“Öğretmenimizle eğlenceli vakit geçirmeyi çok seviyoruz. Ders işlediğimiz zaman öğretmenimiz bize konuları çok güzel anlatıyor. O yüzden öğretmenimizi çok seviyoruz. Arkadaşlarımı da çok seviyorum. İlk dönem takdir belgesi aldım.”

Yorumlar (0)