Milli sporculara ortaöğretimde tam burs müjdesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 52 vakıf üniversitesi ve Özel Öğretim Derneği’ne bağlı özel okul ve kolejlerde milli sporculara yüzde 100 burs imkanı sunan anlaşma metninin hemen ardından bugün de 11 okul ve 3 özel öğretim derneği ile daha mutabakata imza attı.

EĞİTİM 16.03.2021, 18:02
Milli sporculara ortaöğretimde tam burs müjdesi

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yaptığı açıklamada imzaladıkları anlaşma metniyle beraber 2 bin 971 kontenjanı daha Türk sporunun, sporcuların, gençlerin hizmetine dahil ettiklerini söyledi.

Türk Sporuna Yükseköğretimde Yüzde Yüz Destek

Türk sporuna yükseköğretimde de yüzde yüz destek sağlandığını ifade den Bakan Kasapoğlu, bu anlaşmayla beraber Türk sporcularının vakıf üniversitelerinde ücretsiz olarak eğitim alabileceklerini dile getirdi.

Bu mutabakat metni ile Türk sporcuları için önemli bir sorunu ortadan kaldırdıklarını vurgulayan Kasapoğlu, söz konusu çalışmanın çok kıymetli bir çalışma olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanımız en başından beri bu konuya dahil olarak süreci takip etti. Bu da onun gençlere verdiği değeri bir kez daha ortaya koyduğunu göstermiş oldu. 2020 Yükseköğretim Yerleştirme sonuçlarına göre 76 sporcumuz bu burstan faydalandı. Yükseköğretim bursları altyapıdaki sporcuların sürekliliği açısından çok kıymetli. Bizim hedefimiz bu uygulamayı tüm eğitim öğretim kategorilerinde hayata geçirmektir” dedi.

Kasapoğlu, ayrıca imzalanan protokolle, sporcu bursunun kapsamını geliştirerek bu uygulamaya ortaokul ve liseleri de dahil ettiklerini de ifade etti.

“Bugün tüm dünyanın tanıdığı sporculara sahibiz”

Daha önceki dönemlerde ailelerin çocuklarının geleceği konusunda spor ve eğitimleri arasında tercih yapmak zorunda kaldıklarını hatırlatan Bakan Kasapoğlu, bu sorunun da aşıldığını söyledi.

Spordaki başarılar neticesinde tüm dünyanın ismini haykırdığı sporculara sahip olunduğunu belirten Kasapoğlu, “Cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde başlattığı sporda tesisleşme kavramını 19 yıl boyunca tüm ülkeye yayarak ülkemizi spor tesisleri ile donattık. Gençlerimiz artık çok daha iyi şart ve imkânlarda geleceklerine hazırlanıyorlar” diye konuştu.

Yorumlar (0)