Milli Savunma Üniversitesi Aday Belirleme Sınavı başladı 

MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme sınavı bugün 10.00 itibariyle başladı. Sınavda 120 soru yer alırken adaylar 12.15’te sınavdan çıkacak. 

EĞİTİM 04.04.2021, 11:51 05.04.2021, 09:26
Milli Savunma Üniversitesi Aday Belirleme Sınavı başladı 

2021-MSÜ kodu ile açılan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı bugün 10.00’da sınav merkezlerinde başladı.

Sınavda 120 soru yer alırken bu sorular için toplamda 135 dakika süre verilecek. Sınava giren adayların 12.15’te salondan ayrılmaları bekleniyor.

Covid-19 salgın önlemleri gölgesinde sınav yapılıyor

Covid-19 virüs salgınının gölgesinde yapılan sınav girişinde adaylara yedek maske dağıtıldı. Sınav merkezlerinde bulunan dezenfektanlara ek olarak öğrencilerin sınava dezenfektan getirmesine de izin verildi.



Sınav öncesinde salonlar temizlendi

Sınav öncesinde hazırlıklara bir hafta önceden başlayan okullar, sınıfları dezenfektan ile temizledi. Sınav sonrasında da temizlenecek olan salonlarda adaylar birer sıra boşluk olacak şekilde oturtuldu.

Karantinadakiler de sınava geldi

Salgından etkilenen ve şu anda “pozitif” olan öğrenci adayları da sınav salonlarında hazır bulundu. Bu kişiler, başlarında bir gözetmen öğretmen olacak şekilde ayrı sınıflarda sınava alındılar. 



Aile üyeleri okul bahçelerine alınmıyor

Salgın tedbirleri kapsamında mesafenin hiçe sayılmasını önlemek adına okul bahçelerinde yalnızca sınav görevlilerinin, polislerin ve aday öğrencilerin bulunmasına izin veriliyor.

Adaylar kısıtlamadan muaf

Sınava giren öğrenciler, her öğrencinin birer velisi ve sınav görevlileri, bugün geçerli olan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuluyor.

Yorumlar (0)