Milli Eğitim Bakanlığı’ndan liseler için yüz yüze eğitim açıklaması…

MEB, uygulamalı eğitim veren liseler için 1 Mart tarihi itibarıyla uygulama kazanımlarının yüz yüze eğitimlerine bütün sınıf seviyelerinde başlanması yönünde karar verdi. İşte detaylar…

EĞİTİM 20.02.2021, 00:00 21.02.2021, 09:22
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan liseler için yüz yüze eğitim açıklaması…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mart’tan itibaren kademeli bir şekilde normalleşme için adımlar atılacağını kaydetmişti.

Eğitime ilişkin merak edilen normalleşme amacıyla köy okullarının tekrar açılması sonrası yeni bir adım geldi.

Bu kapsamda, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un imzasıyla beraber yüz yüze eğitim uygulamalarına dair şehirlere bir yazı gönderildi.

1 Mart tarihinde uygulamalı dersler başlıyor

Gönderilmiş olan yazıda 1 Mart tarihi itibarıyla 12. sınıflar için seyreltilmiş sınıf uygulamasıyla yüz yüze olacak şekilde eğitime geçileceği, teknik ve mesleki ortaöğretim kurumlarında ilk dönem itibarıyla işletmelerde beceri eğitimini sürdürenlerle ikinci dönemde devam etmek isteyen kişilerin ise 15 Şubat itibarıyla eğitimlerine devam etmelerinin sağlanacağı anımsatıldı.

Gönderilen yazıda, “1 Mart 2021 tarihi itibarıyla mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri, spor liseleri ve güzel sanatlar liselerine ait uygulama kazanımlarının yüz yüze eğitimlerine bütün sınıf seviyelerinde başlanacaktır.” denildi.

Böylece mesleki ve teknik Anadolu liseleriyle çok programlı Anadolu liseleri için yüz yüze eğitimlerde EBA meslek sayfasında yayınlanan “2020-21 Eğitim ve Öğretim İkinci dönem Çerçeve Öğretim Programı” uygulanacak.

Haftalık 24 ders saatini aşmayacak

Yüz yüze eğitimin başladığı liselerin 12’nci sınıflarında eğitim haftalık olarak 24 saati geçmeyecek şekilde planlanacak. Uzaktan eğitim yoluyla verilecek dersler ve saatleri de yine EBA meslek sayfasında paylaşıldı.

İsteğe bağlı olarak yapılacak

Yüz yüze eğitimle gerçekleştirilecek olan eğitim ve öğretim faaliyetlerine katılmak isteğe bağlı olacak ve öğrencilerin velileri koronavirüs salgınında herhangi bir gerekçeyle öğrenciyi okula göndermek istemediğine dair dilekçesini eğitim kurumuna iletebilecek.

Yorumlar (0)