Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Yüz yüze eğitime katılımı artıracağız

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni süreçte yüz yüze eğitime katılımın artırılacağını söyledi.

EĞİTİM 02.04.2021, 12:29 02.04.2021, 15:26
Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Yüz yüze eğitime katılımı artıracağız

Şuan için liselerde yüzde 70 oranında yüz yüze eğitime katılım sağlandığını kaydeden Bakan Selçuk, bu oranın ilkokullarda yüzde 80 ve ortaokullarda ise yüzde 76 olduğunu kaydetti.

“Salgını dikkate alarak katılımı artıracağız”

Koronavirüs salgınını dikkate alarak yüz yüze eğitime katılımın arttırılacağı mesajını veren Bakan Ziya Selçuk, “2 Mart itibariyle okullarımızın açılmasıyla birlikte anlık olarak bu süreci takip ediyoruz. Hâlihazırda yüz yüze eğitim sağlanan okullarımızda ki eğitim sürecine katılımın belirlediğimiz seviyede devam ettiğini ifade edebilirim. Bizim önceliğimiz salgın tedbirleri doğrultusunda katılım oranlarını daha yukarılara çekmek” dedi.

“Adımlarımızı ortak kararlar neticesinde atıyoruz”

Okullardaki yüz yüze eğitimle ilgili alınan kararların İl Hıfzıssıhha Kurulları ve Valiliklerle ortak akıl çerçevesinde alındığını belirten Bakan Selçuk, “Gerçektende zor bir süreçten geçiyoruz. Ülkemizde aşılama programı devam ederken bir yandan da günlük verileri takip ediyoruz. Bizim hedefimiz önümüzdeki dönemde okullarımızda yüz yüze eğitime katılım oranını daha da artırmak. Bir an önce salgının bitmesini ve eğitim için daha uygun ortamların sağlanmasını ümit ediyoruz. Salgınla mücadeleye baktığımızdaki diğer ülkelere oranla bizim sağladığımız yüz yüze eğitimdeki başarı seviyemiz daha fazla. Gerekli mercilerimizle bizi ilgilendiren konularda sürekli irtibat halindeyiz. Kararlarımızı bu şekilde daha emin ve güvenli bir yol izleyerek daha sağlıklı alıyoruz “diye konuştu.

Yorumlar (0)