Milli Eğitim Bakanı Özer: “Öğretmenlerimizin yüzde 90’ı aşılandı” 

Bakan Özer, 2021-2022 eğitim öğretim yılının açılış programında konuştu: “Okulları açmak yalnız biz yöneticilerin ve hükümetin değil herkesin sorumluluğundadır.” 

EĞİTİM 06.09.2021, 14:46 07.09.2021, 17:18
Milli Eğitim Bakanı Özer: “Öğretmenlerimizin yüzde 90’ı aşılandı” 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2021-2022 eğitim öğretim yılı açılışında Sultanahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeydi. Burada konuşma gerçekleştiren Özer, “Aileden sonra çocukların eğitimi için en önemli kurum okuldur. Okul, yalnızca eğitim öğretim ortamı değil aynı zamanda çocuklara yeni ufuklar açan, dış dünyayı tanımalarını sağlayan bir mekandır. Okullar, akademik becerilerin dışında çocuklara sosyal, duygusal, fiziksel, kültürel ve bilişsel beceriler de kazandırır. Buralar, çocuklarımızın öğretmenleriyle bağ kurmalarını, arkadaşları ile sosyalleşmelerini sağlayarak güven duygularını pekiştirir. Bu bağlamda eğitim ve öğretimin okul çatısı altında, sınıf ortamında sürdürülmesi öğrencilerimizin geleceği için elzemdir.” ifadelerini kullandı. 

“Öğretmenlerimizin yüzde 90’ı aşılandı” 

Özer: “Türkiye, güvenli aşı teminatı ve uygulaması konusunda dünyadaki ilk ülkelerden biridir. Yaygın sağlık ağı sayesinde risk gruplarını belirlemiş ve aşıları kademe kademe toplumun tüm katmanlarına yaymıştır. Türkiye, öğretmenleri, aşılamada öncelikli gruplardan biri olarak tanımlayan az sayıda ülkelerden biridir. Öğretmenlere verilen önemden dolayı herkese şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizde gelinen nokta itibarıyla öğretmenlerin yaklaşık yüzde 90’ı en az bir doz aşı olmuş kişilerdir. Bu oranın içinde kalan öğretmenlerimizin bir kısmı da hastalığı atlatarak doğal yoldan bağışıklık kazanmıştır. Ülkemiz, aşı sayesinde toplumsal bağışıklığı kazanmaya doğru adım adım ilerlemektedir.” 



“Okullar, ilk açılan ve en son kapatılan yerler olmalı” 

Özer: “Okulların açık kalması, çocukların yalnızca akademik becerilerini geliştirmeleri için değil onların sosyal, psikolojik ve duygusal gelişimleri açısından da oldukça faydalıdır. Okulların kapalı kalması, her çocuğu olumuz etkiledi. Çocuklarımızın sağlıklı ve dengeli şekilde yetişmesi, toplumda yer edinebilmesi için bugünden atacağımız adımlar oldukça önemli. Bu bağlamda okullar, ilk açılan ve en son kapatılan mekanlar olmalıdır. Biz, yüz yüze eğitimi sürdürmek istiyoruz. Bundan vazgeçemeyiz.” 

“Çocuklarımız, siz öğretmenlerini çok özledi” 

Konuşması sırasında öğretmenlere de seslenen Bakan Özer, eğitim kadrosuna şunları iletti: “Çocuklarımız, siz öğretmenlerini çok özledi. Arkadaşlarını, sizlerden bir şeyler öğrenmeyi çok özledi. Dolayısıyla okullarımızın bundan sonra açık kalması için hepimiz aşı olmalıyız. Hepimiz aşı olarak çocuklarımızın eğitimlerini sürdürmesine katkıda bulunmalıyız. Sizler aşı olarak çocuklarımıza ve topluma örnek olmalısınız. Çocuklarımızın geleceği için hepimiz büyük sorumluluklar taşıyoruz. Okulları açmak yalnızca biz yöneticilerin ve hükümetin sorumluluğu değil. Bu, toplumun her kesiminin sorumluluğudur. Toplum olarak çocuklarımızı korumak, onlara iyi eğitim ortamı sağlamak zorundayız. Bunun için de veli, öğretmen, servis şoförü ve okul görevlileri olarak tüm tedbirleri almak zorundayız. Yalnızca kendimizi korumak değil; tüm çocuklarımızı koruyarak onların geleceğini riske atmamak için her yerde ve her an tedbirlere uymalıyız.” 



“Türkiye, tedbirlerle bu salgını en az hasarla atlatabilir” 

Özer: “Türkiye, aldığı tedbirler ile Covid-19 salgınını en az hasarla atlatabilecek kapasitede bir ülke. Bizim hiçbir çocuğu kaybetme lüksümüz yok. Okula bırakılan her bir çocuk, ailesinden bize emanettir. Her bir çocuğun güvenliği ve sağlığı bizim için önemlidir. Sizler de çocuklarımızı korumak ve eğitimlerine sağlıklı şekilde devam edebilmelerini sağlamak için lütfen aşınızı olun. Türkiye’nin geleceğinin bugününden daha parlak olması için en nitelikli eğitimi tüm çocuklarımıza sağlamaya devam edeceğiz. Çocuklarımızın akademik olarak diğer ülkelerdeki akranlarından geri kalmamalarını sağlayacağız. Onların her yönden gelişimini destekleyeceğiz. Onların iyi birer insan ve ahlaklı birer birey olarak yetişmeleri için onlara örnek olacağız.” 
 

Yorumlar (0)