Milli Eğitim Bakanı Özer'e Paris yolu göründü

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Fransa'nın başkenti Paris'te 7-8 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek olan OECD Eğitim Bakanları Toplantısı'na katılacak. Özer, oturumların ardından OECD üyesi ülkelerin eğitim bakanlarıyla ikili görüşmeler yapacak.

EĞİTİM 06.12.2022, 12:41 07.12.2022, 09:14 Hakan Öksüz
Milli Eğitim Bakanı Özer'e Paris yolu göründü

OECD Eğitim Bakanları Toplantısı'na katılmak için Fransa'nın başkenti Paris'e gidecek olan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, burada önemli temaslarda bulunacak. Milli Eğitim Bakanlığı, Özer'in programıyla ilgili paylaşımda bulundu. Fransa'nın başkenti Paris'te 7-8 Aralık tarihlerinde yapılacak toplantıya katılacak kişilerden 38'inin OECD üyesi ve 6'sının aday statüsündeki ülkelerin eğitim bakanları olduğu kaydedildi. 

Oturumun ilk günü böyle geçecek

Paris'te 2 gün sürecek toplantıya Çin, Hindistan, Güney Afrika ve Endonezya gibi OECD üyesi olmayan ülkelerin eğitim bakanlarının da karılacağına işaret edildi. Bakan Özer, ilk toplantı gününde Üst Düzey Politika Forumu'na katılacak. Söz konusu forumun ana teması "Toplumları Yeniden İnşa Etmede Eğitimin Rolü" olacak. Yapılacak ilk iki oturumun ardından panele katılanlar sunum yapacak. Daha sonra sıra, bakanlar düzeyindeki tartışmalara gelecek.

Eğitim bakanlarıyla baş başa görüşmeler yapılacak.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, oturumlardan sonra panele katılan bazı eğitim bakanlarıyla baş başa görüşmeler yapacak. Yarınki oturumların son programı, "Eşitlik ve Kapsayıcılık İçin Eğitim Ortaklıklarını Tekrar Tasarlama" temalı resmi akşam yemeği olacak. 

Eğitimde eşitlik ve kapsayıcılık konusu ele alınacak

8 Aralık Perşembe günü gerçekleştirilecek olan OECD Eğitim Bakanları Toplantısı'nın ana teması ise "Eğitim Yoluyla Eşit ve Kapsayıcı Bir Toplumu Yeniden İnşa Etmek" olacak. Oturumlarda "eğitimde eşitlik ve kapsayıcılık" konusu da ele alınacak. Toplantılar, "Eğitim Yoluyla Eşitlikçi Toplumlar İnşa Etmek" isimli bildirinin kabul edileceği oturumla sona erecek.

Yorumlar (0)