Milli Eğitim Bakanı Özer duyurdu: Kültür Tarihi dersi yolda!

Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Erhan Afyoncu'nun isminin verildiği kütüphanenin açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Kültür tarihi ile ilgili bir ders üzerinde çalışıyoruz. Bunun için bir müfredat hazırlıyoruz." dedi.

EĞİTİM 05.08.2022, 18:19 06.08.2022, 14:40 Hakan Öksüz
Milli Eğitim Bakanı Özer duyurdu: Kültür Tarihi dersi yolda!

Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu'nun adının verildiği kütüphanenin açılış töreni, İstanbul Atatürk Fen Lisesi'nde gerçekleştirildi. Törene konuşmacı olarak katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, önemli açıklamalarda bulundu. 

Ülkenin beşeri sermayesinin geliştirilmesi adına 2002'den bu yana eğitimle ilgili ciddi çalışmaların yapıldığını kaydeden Özer, "Eğitimdeki demokratik olmayan uygulamaları çöpe attık. Bu yanlış uygulamalardan dolayı birçok OECD ülkesinin ulaştığı seviyeyi 70 yıl gecikmeli olarak yakaladık." dedi.

"2002'den önceki dönemi kastetmiştim, yanlış anlaşıldım"

Daha önce yaptığı bir konuşmada yanlış eğitim politikalarını eleştirdiği için topa tutulduğunu belirten Bakan Mahmut Özer, "Kastettiğim dönem, 2002'den öncesiydi. Hemen cümleyi cımbızlayarak başka yere çektiler. Eğitimde kaliteyi yakalamak için mesleki eğitime destek verilmeli. Öte yandan eğitimin omurgası olan öğretmenler güçlendirilmeli ve eğitimde fırsat eşitliği sağlanmalı." diye konuştu.

"Okulları kapatınca da açınca da eleştirildik"

Milli Eğitim Bakanı görevini 1 yıl önce devraldığını aktaran Özer, "Her ne kadar şahsıma ağır eleştiriler yöneltilse de bu bir yıl içinde önemli başarılara ulaştığımızı düşünüyorum. Koronavirüs nedeniyle okulları kapattık ve eleştirdik. Salgın zayıflayınca okulları açtık, yine eleştirildik. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu değiştirdik. Uzman öğretmenlik ve baş öğretmenlik gibi unvanlar getirdik. Öğretmenlerin eğitimi de hayat boyu sürmeli. Bu hedefe yönelik olarak öğretmenlere ciddi eğitimler verilecek." ifadelerini kullandı.

"Kültür tarihi dersi için müfredat hazırlıyoruz"

Kültür ve medeniyet tarihi hakkındaki toplum bilincini bir sonraki aşamaya taşımak istediklerini kaydeden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Bunun için uzun zamandır hazırlığını yürüttüğümüz bir çalışmayı duyurmak istiyorum. Kültür tarihi ile ilgili bir ders üzerinde çalışıyoruz. Bunun için bir müfredat hazırlıyoruz. Sadece öğrenciler değil, öğretmenler ve okul yöneticilerinin de kültür tarihiyle ilgili bilinçlenmesi sağlanacak. " dedi.

Yorumlar (0)