Milli Eğitim Bakanı Özer'den yüz yüze eğitime ilişkin yeni açıklama

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 6 Eylül'de başlayacağı açıklanan yüz yüze eğitime ilişkin 81 ilin milli eğitim müdürleriyle bir toplantı gerçekleştirdi ve ‘Yüz yüze eğitimin okullarda bir defa daha aksamaması için hijyen, mesafe ve maske kurallarından kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Öğrenciler ve kurum personeli dışındakilerin kurumlara giriş ve çıkışları okul yönetimlerince sınırlandırılacak.’ açıklamasını yaptı.

EĞİTİM 20.08.2021, 17:35 22.08.2021, 09:11
Milli Eğitim Bakanı Özer'den yüz yüze eğitime ilişkin yeni açıklama

Millî Eğitim Bakanı Özer, yüz yüze eğitim kararının açıklanmasından sonra bakanlık yöneticileri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Söz konusu toplantıya, birim amirleri ile birlikte 81 ilin millî eğitim müdürleri katıldı.

“Maskesiz girilmeyecek”

Tam zamanlı olarak 6 Eylül'de yüz yüze eğitimin başlayacağını, 1-3 Eylül’de ise okul öncesi ve ilkokul öğrencileri için uyum eğitimleri gerçekleştirileceğini aktaran Bakan Özer, bütün illerdeki çalışmalara ilişkin teker teker bilgi aldı. Pansiyon, yemekhane, kantin ve sınıf gibi kapalı alanların, her gün dezenfekte edilerek hijyenin sağlanacağını ifade eden Özer, şu sözleri kullandı:

“Yüz yüze eğitimin okullarda bir defa daha aksamaması için hijyen, mesafe ve maske kurallarından kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve diğer çalışanlarımız; maske takarak okula gelecekler.”

Öğrenci ve personel dışındakilere kısıtlama

Personel ve öğrencilerin, okul içinde maskeye ihtiyaç duymaları halinde okul idaresinin maskeleri ücretsiz temin edeceğini açıklayan Bakan Özer, “Öğrenciler ve kurum personeli dışındaki şahısların okula giriş ve çıkışları okul yönetimlerince sınırlandırılacak.” dedi.

Bakanlık bünyesinde kurulan elektronik takip sisteminin de uygulamaya konulduğunu açıklayan Bakan Özer, böylece il, ilçe, kurum ve okul seviyesinde bütün süreçlerin anlık bir şekilde takip edildiğini ifade etti.

Yorumlar (0)