Milli Eğitim Bakanı bağışıklık kazanan öğretmen oranını yüzde 86 olarak açıkladı

Kısa zaman önce Milli Eğitim Bakanlığı görevini Ziya Selçuk’tan devralan Mehmet Özer, kamuoyunda son derece merak edilen öğretmenlerin bağışıklık oranı ile ilgili açıklamayı bugün yaptı. Özer, öğretmenlerin koronavirüse yakalandıktan sonra iyileşip bağışıklık kazananlar ile, ayrıca iki doz aşı olarak antikor oluşturanların oranının yüzde 86 olduğunu ifade etti.

EĞİTİM 24.09.2021, 12:27 25.09.2021, 11:05
Milli Eğitim Bakanı bağışıklık kazanan öğretmen oranını yüzde 86 olarak açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Özer bugün Antalya Valisi Ersin Yazıcı'ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette 6 Eylül 2021 tarihinde okulların açılarak yüz yüze eğitime başlanmasının ardından sürecin yayınladıkları rehberlerle yönetildiğini ve okulların dezenfektan, temizlik, maske gibi ihtiyaçlarının karşılandığını belirtti.

Rehberde de belirtildiği üzere, bir sınıfta iki vaka tespit edilmesi durumda eğitime ara verildiğini ve bu sınıfların 14 günlük bir aranın ardından yüz yüze eğitime kaldıkları yerden devam ettiklerini aktardı. Bu süre içerisinde öğrencilerin dijital platformlar sayesinde canlı derse katılarak, ihtiyaçları olan tabletlerin de ücretsiz olarak dağıtıldığı bilgisini verdi. Ayrıca bakan 6 eylülde yüz yüze eğitime veren 45 sınıf, 7 Eylül’de ara veren 50 sınıf, 8 Eylül’de 63, 9 Eylül’de 41 sınıfın toplamda 198 sınıfın yüz yüze eğitime tekrar döndüğü açıkladı.

Oranlar Avrupa’ya göre yüksek

Bakan Özer, bu süreçte en büyük desteği aşılanan öğretmenlerden aldığını belirterek, şu anda aktif olarak yüz yüze eğitimi gerçekleştiren 1,2 milyon öğretmenin yüzde 92'sinin en az bir doz aşı olduğunu, iki doz aşı olan ya da hastalanıp bağışıklık kazanarak vücudunda antikor oluşturan öğretmen oranının da yüzde 86 olduğunu ifade etti. Bu oranların Avrupa’daki birçok ülkeden daha yüksek olduğuna da dikkat çeken Milli Eğitim Bakanı, bu nedenle yüz yüze eğitime devam edilmesinde bu avantajı kullandıklarını dile getirdi. Konuşmasının sonunda da öğretmenlere yaptıkları katkıları için teşekkür etti.

Yorumlar (0)