Mezuniyet durumundaki hemşirelik öğrencilerine ilişkin açıklama!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, hemşirelik programlarında mezuniyet durumunda olan öğrencilerin, staj veya uygulama eğitimlerini, sağlık birimlerinde koruyucu tedbirler alınarak yapabilecekleri gibi uzaktan öğretim yöntemiyle tamamlayabilmelerine ilişkin karar alındığını duyurdu. 

EĞİTİM 10.04.2020, 15:07 10.04.2020, 15:29
Mezuniyet durumundaki hemşirelik öğrencilerine ilişkin açıklama!

Hemşirelik programlarında mezuniyet durumunda olan öğrencilere ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, yeni tip koronavirüs (Covid-19) döneminde yükseköğretimin bütün imkânlarının kullanıldığına dikkat çekti. 

Prof. Dr. Saraç, şu ifadeleri kullandı:

"Bu kapsamda, hemşirelik programlarında mezun aşamasında olan öğrencilerimizin, yaşanan güçlükler nedeniyle, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemiyle sınırlı kalmak kaydıyla staj veya uygulama eğitimlerini, sağlık birimlerinde koruyucu önlemler alınarak yapabilecekleri gibi uzaktan öğretim yoluyla tamamlayabilmeleri hususunun, yükseköğretim kurumlarının ilgili kurulları tarafından değerlendirilerek karara bağlanması uygun görülmüş ve bu karar yükseköğretim kurumlarına iletilmiştir." 


 

Yorumlar (0)