MEB’den uyarı: “Ücretsiz tablet mesajlarına inanmayın” 

Sosyal medya uygulamaları üzerinden paylaşılan “ücretsiz tablet” mesajları hakkında MEB’den açıklama geldi. Bakanlık, bu mesajlara itibar edilmemesi ve gelen bağlantılara tıklanmaması gerektiğini ifade etti. 

EĞİTİM 15.04.2021, 13:55 16.04.2021, 09:25
MEB’den uyarı: “Ücretsiz tablet mesajlarına inanmayın” 

Uzaktan eğitim sürecinin tekrar başlamasıyla birlikte dolandırıcıların mesajları da gelmeye başladı. “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz tablet dağıtılıyor” şeklinde başlayan mesajların bazılarında dolandırıcılık boyutu, “koşulsuz şartsız dağıtım yapılıyor” ya da “ücretsiz internet veriliyor” şeklinde devam ediyor.

Özellikle çocuklu ailelerin hedef alındığı bu dolandırıcılık şebekesinin mesajlarına inanan pek çok veli, gelen bağlantılara tıklıyor. Bu sayede dolandırıcılar hem insanların faturalarının fazla gelmesini hem de telefonların virüs tuzağına düşmesini sağlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, son zamanlarda artan bu tarz mesajlar ve kendilerine gelen şikayetler için açıklama yaptı

“İnanmayın”

MEB, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Bakanlık’ın EBA ile ortak olup tablet dağıttığı, bu tabletlerin herhangi bir şart olmadan dağıtıldığı ya da bedava internet verildiği gibi cümlelere inanılmaması ve mesajlarda gelen internet bağlantılarına tıklanmaması gerektiğini belirtti. 


Yorumlar (0)