MEB'den çocuklar için "Merak Gıdıklayan Sorular" hizmeti!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), evde eğitimlerine devam eden çocukların merak duygusunu canlı tutmak için "Merak Gıdıklayan Sorular" serisini hayata geçirdi. 

EĞİTİM 12.04.2020, 12:15 12.04.2020, 12:35
MEB'den çocuklar için "Merak Gıdıklayan Sorular" hizmeti!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele dâhilinde evde uzaktan eğitim alan çocuklar için yeni bir uygulama başlattı. 

Bakanlık, bu süreçte çocukların merakını canlı tutmak üzere çabalayan velileri desteklemek, çocukların öğrenme isteğini üst seviyeye ulaştırmak, öğrenmeyi daha eğlenceli duruma getirmek, öğrenme serüvenlerine yardım etmek için TRT EBA TV kanallarına yeni içerikler sundu.

Çocuklar tarafından Bakanlığın "tanitim@meb.gov.tr" adresine iletilen, bilime, günlük hayata ve tabiat olaylarına ilişkin sorular bakanlık tarafından yanıtlandı.

Ayrıntılı alan araştırmasının ardından çocukların diline ve öğrenme seviyesine uygun olarak hazırlanan videolar, "Merak Gıdıklayan Sorular" serisi ismiyle TRT EBA TV'de teneffüs aralarında ekrana verilmeye başlandı. 

Seslendirmeler ile meydana getirilen görseller ve kullanılan müzikler, bakanlık uzmanları ve öğretmenlerce hazırlandı. 

"Balıkların kulakları var mıdır?", "Navigasyon uygulamaları nasıl çalışır?", "Ahtapotların kaç kolu vardır?" ve "Yıldızlar nasıl kayar?" gibi yüzlerce soru yanıt buldu. 

Bakanlık uzmanlarının, sanat, bilim, yaşam ve spor alanlarında farklı içerikler geliştirmeyi sürdüreceği bildirildi. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Çocuklarımızın merak ettiği bunun gibi yüzlerce soruyu ve cevaplarını TRT EBA TV kanallarında veriyoruz. Çocuklarınızın merak ettikleri soruları tanitim@meb.gov.tr adresine iletin, çocuklarımız için cevaplarını TRT EBA TV kanallarında verelim." ifadelerini kullanmıştı. 

Çocuklar, cevabını merak ettiği sorularını "tanitim@meb.gov.tr" adresine gönderebiliyor.

Yorumlar (5)
hümeyra serpil öztürk 4 yıl önce
ben cevapları atamıyorum bana yardım eder misiniz
Filiz sökmen 4 yıl önce
Anladım
Hazel Nur KARADAŞ 4 yıl önce
DÜNYANIN EN GEZGİN İNSANI KİMDİR?
Hazel Nur KARADAŞ 4 yıl önce
DÜNYANIN EN GÜZEL KADINI KİMDİR?
hümeyra serpil öztürk 4 yıl önce
ben cevapları atamıyorum bana yardım eder misiniz