Mebbis Giriş

Yine tüm işlemlerde kullanılabilen e-devlet sayfasından da Mebbis e geçiş yapabilirsiniz. Eğer mebbis.gov.tr adresinden giriş yapıyorsanız kullanıcı adı, şifre ve güvenlik kodu ile giriş gerçekleşir.

EĞİTİM 02.06.2020, 02:59
Mebbis Giriş

Mebbis giriş, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bilgi iletişim sistemine giriş yapılabilmesini sağlar. MEB bünyesinde olan müdürler, idari personel, öğrenci ve öğretmenlerin özlük işlerini yapabilmeleri için kullanılan Mebbis sistemine girmek için kullanılır. MEB'in Mebbis sistemi içerisinde birçok farklı modül ile hizmetler sunulur. Adı en çok duyulan e-okul da Mebbis sistemi içerisinde hizmet verir. Çağımız teknolojisi internet ile birçok alanda olduğu gibi MEB hizmetleri de elektronik ortama taşınmıştır. Mebbis ile MEB bünyesinde yapılmak istenen pek çok hizmet artık internet üzerinden yürütülüyor. Yapılmak istenen işlemin başvuru ve takibi sistem üzerinden gerçekleşir. Mebbis giriş sistemiyle Milli Eğitim ile alakalı birçok konuda müdürlüklere gitmeden gerekli işlemler yapılabiliyor.

mebbis giriş sistemi

Mebbis Giriş Nasıl Yapılır

Mebbis giriş Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi web sitesi olan mebbis.meb.gov.tr adresinden yapılır. Yine tüm işlemlerde kullanılabilen e-devlet sayfasından da Mebbis e geçiş yapabilirsiniz. Eğer mebbis.gov.tr adresinden giriş yapıyorsanız kullanıcı adı, şifre ve güvenlik kodu ile giriş gerçekleşir. Eğer henüz bir kullanıcı adı ve şifreniz yok ise öncelikle talep formu doldurarak belirlemeniz istenir. Şifrenizi unuttunuz ve sisteme giriş yapamıyorsanız şifremi unuttum seçeneği ile karşınıza bir form çıkar. TC kimlik numarası, cep telefonu, doğum tarihi, kullanıcı adı bilgilerini doldurarak yeni şifre talep edebilirsiniz. Cep telefonunuza gelen kod ile yeni şifre belirleyerek Mebbis giriş yapabilirsiniz.

mebbis giriş

Mebbis Giriş İle Hangi İşlemler Yapılabilir

Mebbis giriş sayfası ile sisteme giriş yapan kişiler kendi amacına yönelik olarak birçok işlemi bu sayfada gerçekleştirebilir. Personel işlemleri, e-okul, e-taşınır, e- yatırım, halk eğitim işlemleri, açık öğretim kurumları işlemleri, e-akademi, e-yurt, e-burs, evrak işlemleri Mebbis giriş sayfasından yapılır. Mebbis sistemi içerisinde hizmet veren modüller gerçekleştirmek istediğiniz işlem için sizi gerekli sayfaya yönlendirir. Devlet kurumları modülü, denetim planlama modülü, kitap seçim modülü, sosyal tesisler modülü, kurum standartları modülü, meis modülü sistem içerisinde yer alan modüllerdir. Mebbis içerisinde işlem yapacak olan kişi yapmak istediği işleme uygun modülü seçerek elektronik ortamda işlem yapabilir. Mebbis MEB mensupları için pek çok işlemin kısa sürede ve zahmetsizce yapılabilmesini sağlamıştır. İnternetin sağladığı bu kolaylıktan faydalanan öğretmen ve idari personel alan değişikliği, atamalar, sınav görevleri gibi konularda Mebbis sitesini kullanarak başvuru yapabilir ve takibini gerçekleştirir. Öğrenci ve veliler öğrencinin performans ve not takibini yapabilmek için Mebbis e-okul uygulamasını kullanarak bilgilere ulaşabilir. İdari personel evrak işlerini ve takibini sistem üzerinden gerçekleştirebilir.

Yorumlar (0)