MEB, yüz yüze eğitimin detaylarını açıkladı

MEB, 5. V e9. Sınıfların yüz yüze eğitimine ilişkin detayları paylaştı. Buna göre 2 Kasım Pazartesi gününden itibaren 5'inci sınıflarda haftada 2 gün toplam 12 ders saati işlerken 9'uncu sınıflarda haftada 2 gün toplam 16 ders saati işleyecek.

EĞİTİM 23.10.2020, 19:31 Hanife
MEB, yüz yüze eğitimin detaylarını açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 5. ve 9. sınıflarda başlayacak yüz yüze eğitim programının detaylarını paylaştı.

81 ile gönderilen bilgilendirmenin ana başlıkları şöyle:

Haftada 2 gün okula gidecekler

Haftada iki kez okula gidecek olan öğrencilerin işleyecekleri toplam ders saatleri;

Resmi ve özel ortaokul 5. sınıflarda toplam 12 ders saat ( 2 gün, 6+6),

İmam hatip ortaokullarında ise 14 ders saat (2 gün, 7+7 ) uygulanacak.

Lise 9. sınıflarda ise 16 ders saati (2 gün, 8+8) yapılacak.

Her ders 30 dakika sürecek

Koronavirüs önlemleri kapsamında sınıflar, öğrenci mevcudu doğrultusunda sosyal mesafeye göre gruplara ayrılacak ve her ders süresi 30 dakika, dersler arası dinlenme süresi de 10 dakika olarak uygulanacak.

İşlenecek dersler

Bilgilendirmede Ortaokul 5. Sınıflarda işlenecek dersler şöyle sıralandı; Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri yüz yüze eğitim yoluyla işlenecek.

İmam hatip ortaokul 5. sınıflarda ise yüz yüz işlenecek dersler şöyle; Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Kur’an-ı Kerim ve Arapça dersleri.

9. sınıf öğrencileri de haftalık ders çizelgelerinde gösterilen ortak, seçmeli ve meslekî derslerin tümünden sorumlu olduklarından dolayı okul yönetimince belirlenen derslerin yüz yüze eğitim yoluyla, bunların dışında kalan derslerin ise uzaktan eğitim yoluyla tamamlamaları gerekiyor.

Yüz yüze eğitim dışında kalan dersler uzaktan tamamlanacak

Yüz yüze eğitim dışında kalan dersler ise uzaktan eğitim yoluyla tamamlanacak ve öğrencilerin uzaktan eğitim yoluyla desteklenmelerine yönelik tedbirler okul yönetimlerince alınacak.

Okula gitmeyen öğrenciler devamsız sayılmayacak

Yüz yüze eğitimde çocuğunu okula göndermek istemeyen velilerden alınan yazılı onay ile okula gelmeyen öğrenciler devamsız sayılmayacak. Bu öğrenciler de uzaktan eğitimle derslerine devam edecek.

Öğrenciler devam ettiği sınıfın müfredatından sorumlu olacak ve tüm konu ve kazanımlardan yapılacak ölçme ve değerlendirmelere katılacaklar.
 

Yorumlar (0)