MEB, yüz yüze eğitim kararının detaylarını paylaştı

Milli Eğitim Bakanlığı’nca 17 Mayıs tarihi itibarıyla belirli kademeler için yüz yüze eğitim sistemine geçileceğini, uzaktan eğitimin ise 1 Haziran tarihine dek süreceğini paylaştı.

EĞİTİM 16.05.2021, 11:25 16.05.2021, 12:13
MEB, yüz yüze eğitim kararının detaylarını paylaştı

17 günlük tam kapanma döneminde sona yaklaşılırken, milyonlarca öğrenci tarafından merakla beklenen açıklama Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapıldı.

Bakanlık tarafından yarından itibaren başlayacak olan ‘kademeli normalleşme’ dönemine ilişkin detaylar paylaşıldı.

8 ve 12. sınıflar için yüz yüze eğitim uygulanacak

Milli Eğitim Bakanlığı’nca belirli kademelerde yüz yüze eğitimin uygulanacağı belirtilirken açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“Ülkemizde koronavirüs tedbirleri dahilinde normalleşmeyle 17 Mayıs Pazartesi günü itibarıyla okul öncesi eğitim kurumları, özel gereksinimi olan öğrencileri için özel eğitim sınıf ve okulları, özel eğitim rehabilitasyon merkezleriyle 8. ve 12’inci sınıfların yetiştirme ve destekleme kurslarında yüz yüze eğitim başlayacaktır.

Özel ve resmi bütün okul öncesi eğitim kurumları, özel gereksinimi olan öğrenciler için özel eğitim sınıf ve okulları, özel eğitim rehabilitasyon merkezleriyle 8. ve 12. sınıftaki öğrencileri yetiştirme ve destekleme kurslarında 17 Mayıs Pazartesi günü itibarıyla kılavuzda belirtilen hijyen koşullarına uyulması şartıyla yüz yüze eğitim başlayacaktır. Bu kapsamda öğretmen, öğrenci ve eğitim çalışanlarının salgın kısıtlamalarından etkilenmemesi adına gereken kolaylık Valiliklerce koordine edilecektir.

Diğer kademelerse 1 Haziran’a dek uzaktan eğitim alacak

Diğer kademelerdeki resmi, yaygın ve örgün eğitim veren bütün eğitim ve öğretim kurumları 1 Haziran Salı gününe dek uzaktan eğitime devam edecektir. Yüz yüze eğitimin devamına ilişkin alınan karar, bu tarihten önce gerçekleştirecek bir durum değerlendirmesiyle yeniden kamuoyuna duyurulacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

Yorumlar (0)