MEB ve YÖK'ten açıklama: Depremde etkilenen bölgelerde okullar tatil edildi

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki sarsıntı sonrasında MEB ve YÖK depremden etkilenmiş olan bölgelerde belirli süreliğine ara verildiğini duyurdu.

EĞİTİM 06.02.2023, 12:17 06.02.2023, 15:45
MEB ve YÖK'ten açıklama: Depremde etkilenen bölgelerde okullar tatil edildi

Depremden etkilenen bölgelerde eğitime ara verildi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş illerinde 2 hafta, Kilis, Osmaniye, Adana, Şanlıurfa, Gaziantep ve Diyarbakır'da ise eğitime 1 hafta ara verildiği bilgisini paylaştı.

Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılan açıklamada da Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Hatay, Adıyaman, Malatya ve Adana'da ikinci bir duyuruya dek eğitim ve öğretime ara verildiği ifade edildi.

Son sınıftaki Tıp öğrenciler kapsam dışında olacak

Yükseköğretim Kurulu açıklamasında şunları söyledi:

"Bu bölgede yaşamını sürdüren ve diğer şehirlerdeki üniversitelerde öğrenim gören öğrencilere 6-17 Şubat tarihleri arasında olan sınav ve devam konuları için gereken kolaylıklar sağlanacaktır.

Bu şehirlerdeki üniversitelerin tıp fakültelerinin 6. sınıflarıyla diş hekimliği fakültelerinin 5. sınıfları bu kararın kapsamının dışındadır. Bölge ile civar şehirlerdeki üniversite hastanelerimizin acil ve yoğun bakım birimleri vatandaşlarımızın hizmetine açık olup, kapasitelerin artırılmasına ilişkin gereken tedbirler alınmıştır.

Bu şehirlerdeki YÖK kurumlarının yer aldığı kampüslerde hasar tespit çalışmalarının bitirilmesi sonrasında eğitim öğretime başlanmasına ilişkin ayrıca açıklama yapılacaktır. Bununla beraber depremden etkilenmiş olan illerimizde evleri hasar gören AFAD koordinasyonunda üniversitenin imkanlarından yararlanmaları sağlanacaktır."

Siirt, Batman, Şırnak ve Mardin de eğitim ve öğretime ara verildiği bilgisini paylaştı.

Yorumlar (0)