MEB ve British Council'den işbirliği

23 Eylül’de Ankara’da başlayacak pilot eğitimle birlikte 2 bin 400 yabancı dil öğretmenine dört dilde eğitim verilecek.

EĞİTİM 21.09.2019, 09:28
MEB ve British Council'den işbirliği

Yıllardır eğitimin hayati önemine değinilir ancak "öğretmenlerin kendilerini geliştirmesinin önemi" pek vurgulanmaz. Kendini aşan ve dünyadaki gelişmeleri takip eden öğretmenlerin eğitiminin kalitesi, sınıflara da yansıyor. Bu günlerde MEB ve British Council, tam da bu konuda işbirliği yaptılar.

İşbirliği kapsamında Türkiye'deki İngilizce öğretmenlerinin dil becerisinin geliştirilmesi için bir anlaşma imzalandı. “Bakanlık Başöğretmen Salonu”nda düzenlenen imza töreninde konuya ilişkin bilgilendirici konuşmalar yapıldı.

"2023 Eğitim Vizyonu'nun amaçları" açısından önemli bir anlaşmaya imza atıldığını belirten Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı, yabancı dil öğretmenleri için "Almanca, İngilizce, Arapça ve Fransızca mesleki gelişim programları" oluşturduklarını ifade etti.

Pilot uygulama Ankara’da başlayacak

Yabancı dili öğrenmenin, sadece dil öğrenmek değil, aynı zamanda kültür öğrenmek anlamına geldiğini kaydeden Boyacı, pilot uygulamanın Ankara'da başlayacağını söyledi. Proje kapsamında İskoçya'nın başkenti Edinburg'da eğitimler verilecek ve uzaktan eğitimler oluşturulacak. Başkent Ankara'da bulunan 422 okuldan 2 bin 400 öğretmene bu proje kapsamında eğitim verilmesi amaçlanıyor.

İlk etap 23 Eylül’de başlıyor

İlk etapta 22 öğretmen, 23 Eylül-6 Ekim arasında Edinburg'da gerçekleştirilecek ortaklaşa eğitime alınacak. İkinci etapta ise Ankara'da 150 İngilizce öğretmeni ders görecek.

Yorumlar (0)