MEB, merak edilen tarihi açıkladı: Başvurular başlıyor

MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) bursuyla 358 öğrenci lisansüstü öğrenim için yurt dışına gönderilecek.

EĞİTİM 06.10.2021, 22:26
MEB, merak edilen tarihi açıkladı: Başvurular başlıyor

MEB'in internet adresi üzerinden gerçekleştirilen duyuruya göre, 1416 sayılı kanun çerçevesinde bakanlık tarafından yürütülen, YLSY (Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme) bursuyla yükseköğretim kurumları adına 200, diğer kamu kurum ve kuruluşları adına 158 olmak kaydıyla, 358 öğrenci lisansüstü öğrenim için yurt dışına gidecek.

Ülkenin nitelikli insan kaynağı gereksinimini karşılamak maksadıyla resmi burslu statüde lisansüstü öğrenim görmek kaydıyla yurt dışına gönderilecek öğrenciler, 13 farklı kamu kurumu ve 22 farklı üniversite adına öğrenim görecek.

Bu öğrenciler, yurt dışında doktora veyahut yüksek lisans öğrenimlerini başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra zorunlu hizmetlerini yerine getirmek üzere, gereksinim duyulan kadrolara atanacak.

Adaylar, başvurularını 21 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında REBUS'un (Resmi Burslu Öğrenci Sistemi) internet adresi üzerinden yapacak.

Konu ile ilgili detaylı bilgi almak isteyen adaylar, Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yayımlanan YLSY başvuru ve tercih kılavuzunu inceleyebilecek.

20 bini aşkın öğrenci burs aldı

MEB tarafından, 1929 yılında yürürlüğe giren kanun çerçevesinde, kamu kurumlarının ve üniversitelerin uzman eleman gereksinimini karşılamak üzere yurt dışına burslu öğrenci gönderme işlemleri başlatıldı.

Başlangıcından bugüne dek 20 bini aşkın öğrenci, burs almaya hak kazandı. MEB bursiyeri olarak halihazırda 4 bin 312 öğrenci, 50 farklı ülkede öğrenim görüyor.

Yorumlar (0)