MEB liseler için yüz yüze eğitim kriterlerini açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı’nca 1 Mart itibarıyla liselerde yüz yüze eğitim için haftalık en az 16, en çok ise 24 saat eğitim olacağı bilgisi paylaşılarak yüz yüze eğitimin detayları paylaşıldı.

EĞİTİM 12.02.2021, 22:03 14.02.2021, 09:08
MEB liseler için yüz yüze eğitim kriterlerini açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaöğretim kurumlarında 15 Şubat 2021 Pazartesi günü ikinci dönemin başlayacağı kaydedildi.

12. sınıflar için ise 1 Mart Pazartesi günü itibarıyla yüz yüze eğitime geçileceği bilgisi paylaşıldı.

Bu kapsamda liselerde başlayacak yüz yüze eğitimin esas ve usulleri belli oldu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Devam zorunluluğu olmayacak

“Yüz yüze eğitimin gerçekleştirileceği eğitim ve öğretim faaliyetlerinde katılım isteğe bağlı olacak. Fakat kurumun öğrencilerin okula devamını talep edebilmesi ve gerekli önlemleri alması için yüz yüze eğitim faaliyetlerine katılmayacak olan öğrenciler için veliler tarafından koronavirüs salgını dahilinde bir sebeple öğrencisini yüz yüze eğitim amacıyla kuruma göndermek istemediğine dair isteğini bir dilekçe yoluyla kuruma iletmek durumunda olacak.

En çok 24, en az 16 saat yüz yüze eğitim olacak

12’nci sınıflar için 1 Mart 2021 Pazartesi gününden itibaren yapılacak olan yüz yüze dersler, öğrencilerin merkezi sınavlara dair ihtiyaç ve beklentileri dikkate alınıp, haftalık çizelgedeki ders saatlerine uygun bir şekilde haftalık olarak en az 16, en çok ise 24 saat olacak şekilde eğitim kurumu müdürlükleri tarafından belirlenerek planlaması yapılacak.

Teknik ve mesleki ortaöğretim kurumlarında ilk dönem itibarıyla işletmelerde beceri eğitimini sürdürenlerle ikinci dönem için devam etmek isteyenlerin durumlarını değerlendirip 15 Şubat 2021 Pazartesi günü itibarıyla söz konusu eğitimlerini sürdürebilecek.

Değerlendirmeler barınma ihtiyacına göre şekillenecek

Yüz yüze öğretimin ve eğitimin devam edeceği süreyle öğrenciyi ölçme ve değerlendirme uygulamaları sürecinde barınma ihtiyacı bulunan öğrenciler, eğer talep ederlerse duruma göre paralı veya parasız yatılı okullarda eğitimlerine devam edebilecek. Bu durumda sınavlar pansiyonu bulunan eğitim kurumlarında pansiyonda yoğunluğa sebebiyet vermeyecek şekilde düzenlenecek. Teknik ve mesleki ortaöğretim kurumları ve spor ve güzel sanatlar liselerinde öğrenimine devam eden öğrencilerin barınma talepleriyse kayıtlı bulundukları program türüyle alanın bulunduğu okulların pansiyonunda yapılacak.

Yüz yüze planlaması yapılmayan 12. sınıf dersleriyle diğer sınıfların dersleri uzaktan eğitim kapsamında devam edecek, öğrenciler ölçme ve değerlendirme uygulamaları için uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitim dahilinde işlenmiş olan derslerin bütün konularından sorumlu olacaklar.

15 Şubat itibarıyla özel eğitim sınıfları için yüz yüze eğitim başlıyor

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı ortaöğretim kademesinde olan özel eğitim okulları ve diğer okulların bünyesinde bulunan özel eğitim sınıfları da 15 Şubat 2021 Pazartesi itibarıyla uzaktan eğitime başlayacak. 1 Mart 2021 Pazartesi itibarıyla bahsi geçen ortaöğretim kademesinde olan bütün özel eğitim sınıfları ve okullarında haftanın 5 gününde yüz yüze eğitim yapılacak.

Ortaöğretim kurumlarının bütün sınıf seviyelerinde ilk döneme dair yapılamayan sınavlar 1 Mart 2021 tarihi itibarıyla 2 haftayı geçmeyecek şekilde eğitim kurumu alan zümre başkanları kurulu tarafından belirlenip planlanacak. Koronavirüs salgını dahilinde öncelikle maske, temizlik ve fiziki mesafe kuralları başta olmak üzere alınmış olan tedbir ve önlemlere uygun şekilde eğitim okullarda yüz yüze gerçekleştirilecek.

İlk dönem yapılmayan sınavların kapsamı, 1 Kasım 2020 tarihine dek işlenen konularla sınırlı olacak.

Sorumluluk sınavlarına dair açıklama

Sorumluluk sınavlarıysa 1-31 Mart 2021 tarihleri arasında bitirilecek şekilde eğitim kurumu müdürlükleri tarafından planlanacak. Hazırlık sınıflarından bir üst sınıfa sorumlu olarak geçen öğrenciler ve kazandıkları üniversite diplomalarını beyan etmek durumunda kalan öğrenciler de sorumluluk sınavlarına girebilecekler. Sorumlu olunan dersin sınavından 50 puanın üzerinde puan alan öğrenciler başarılı olarak sayılacaklar ve sorumlulukları kalkmış olacak.

Mazeretini bildirmeyen öğrenci öğretmenin belirlemiş olduğu tarihte sınava girecek

Bir sebeple sınava giremeyen ve okul yönetimi tarafından mazereti uygun görülmüş olan öğrenciler ilgili alan zümre öğretmeninin belirlemiş olduğu tarihte sınava girecek.

Kendisinde veya beraber kaldığı ailesindeki bireylerden birinde kronik rahatsızlığı olan öğrenciler okul içerisinde uygun bir zamanda ve izole bir ortamda sınava girecek.

Yorumlar (0)