MEB, kursların açılış tarihini duyurdu!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yabancı dil kursları, bilgisayar kursları ve sürücü kurslarının 1 Haziran gününden itibaren açılacağını bildirdi.

EĞİTİM 29.05.2020, 17:30 29.05.2020, 18:17
MEB, kursların açılış tarihini duyurdu!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Muammer Yıldız, yeni tip koronavirüs (Covid) salgını sebebiyle alınan önlemler kapsamında özel okul öncesi eğitim kurumları ile kurslarda eğitime16 Mart-31 Mayıs tarihlerinde ara verildiğini hatırlattı. 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Yıldız, özel okul öncesi eğitim kurumları, kurucuları ve öğrenci velilerinin istemeleri durumunda eğitime ve yaz okulu ismi altında gerçekleştirilen sosyal ve kültürel etkinliklere 1 Haziran gününden itibaren başlanabileceğini bildirdi.

Hangi kurslar açılabilecek?

Yıldız, özel öğretim kurumlarının, 1 Haziran gününden sonra yaz döneminde gerçekleştirdikleri yaz okulu, kayıt alma ve sosyal etkinlikler gibi hizmetlerini sunabilmek üzere açık olacağını ve yeni eğitim-öğretim yılı için hazırlanabileceğini kaydetti.

Bilgisayar kursları, yabancı dil kursları, müzik ve resim kurslarının da aralarında yer aldığı farklı kurslar, özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları, sosyal etkinlik merkezleri, iş makineleri sürücü eğitim kursları, motorlu taşıt sürücüleri kursları, gemi adamı ve pilot yetiştirme kursları, hizmet içi eğitim merkezleri, mesleki eğitim merkezleri ile benzeri özel kurumlar, 1 Haziran günü eğitime başlayabilecek. Söz konusu süreçte, yalnızca özel öğretim kursları uzaktan eğitimi sürdürecek. 

Dezenfektasyon şart!

Yıldız, 1 Haziran gününden itibaren faaliyetlerine başlayacak kurumların, binalarda dezenfekte işlemlerinin gerçekleştirilmesi, öğrenci, görevli personel ve kursiyerlerin maske takmaları ve hijyen kurallarına riayet etmeleri, öğrenci ya da kursiyerler arasında en az 1,5 metrelik sosyal mesafe olacak şekilde sınıfların ayarlanması gibi tedbirlerin alınması gerektiğine dikkat çekti. 

Yorumlar (0)