MEB, İSO, ve Casper mesleki eğitimde iş birliği protokolü imzaladı

2019 yılında MEB ve İSO iş birliğiyle başlatılan ve sanayinin ihtiyacına karşılamak üzere nitelikte istihdamı sağlamak amacıyla uygulamaya alınan Mesleki Eğitim İş Birliği Projesi (MEİP) çerçevesinde yeni bir adım daha atıldı.

EĞİTİM 12.05.2022, 14:51 13.05.2022, 09:15
MEB, İSO, ve Casper mesleki eğitimde iş birliği protokolü imzaladı

İSO'dan gelen açıklamada, MEB, Casper ve İSO iş birliğiyle "İSO MEİP MEM Bilişim Teknolojileri İşbirliği Projesi"ne başlandı. 

Mesleki Eğitim Projesi’nde start verildi!

Söz konusu protokol; Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, Casper Bilgisayar Yönetim Kurulu Başkanı Altan Aras Fakılı ve İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan imzasıyla uygulamaya alındı.

"Mesleki Eğitim Merkezleri (MEM) Bilişim Teknolojileri İş birliği Projesi" ile bilişim teknolojileri odaklı istihdamın ve mesleki eğitimin artırılması hedefleniyor. Şartları karşılayanlar 6 ayda bilişim teknolojileri sektöründe meslek sahibi olma imkânına erişecek. 

Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerine istihdam fırsatı

Casper tesislerinde, "Bilgisayar ve Cep telefonu Teknik Servisi" ve "Bilgisayar ve Cep telefonu Üretimi" alanlarında eğitim alacak kişiler; teknik servis, GSM ve donanım gibi yetkinlikleri çerçevesinde eğitim görecek ve bu eğitimleri esnasında asgari ücretin yarısı oranında ücret alabilecek.

Eğitim programı neticesinde uygulanacak olan yetkinlik sınavı ve mülakatlarda başarı sağlayan öğrenciler, eleman niteliklerine ulaşacak ve doğrudan Casper’da istihdam fırsatı yakalayacak.

Açıklamada, proje konsepti çerçevesinde uygulanacak teorik ve uygulamalı eğitimlerle birlikte bilişim alanında Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerine nitelikli istihdam imkânının verilmesi ve bilişim alanında ihtiyaç bulunan nitelikli insan kaynağının büyük bir kısmının karşılanması amaçlanıyor.

Söz konusu iş birlikleri için bir model teşkil eden projenin yeni iş birlikleriyle ayrı alanlarda da yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Yorumlar (0)