MEB harekete geçti: 'Kayıt parası' incelemesi

MEB (Milli Eğitim Bakanlığı), 2022-23 eğitim öğretim dönemi okul kayıtlarında mecburi bağış veyahut kayıt parası talep edildiğine yönelik şikayetler üzerine toplam 65 okulda inceleme başlattı.

EĞİTİM 06.08.2022, 20:55
MEB harekete geçti: 'Kayıt parası' incelemesi

Aktarılan bilgiler doğrultusunda, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 23 Haziran 2022'de 2022-23 eğitim öğretim dönemi hazırlıkları çerçevesinde okul yöneticileriyle yaptığı buluşmalarda, ülkemizdeki bütün okulların eksikliklerini gidermek amacıyla gerekli bütçeyi genel müdürlüklere transfer ettiklerini kaydederek, velilerden asla kayıt parası talep edilmemesi için çağrıda bulundu.

Bakan Özer, süreci büyük bir hassasiyetle izlediklerini, kayıt parası hususunda asla tolerans göstermeyeceklerini belirtti.

65 okulda inceleme başlatıldı

Velilerden alınan şikayetler doğrultusunda harekete geçen bakanlık, 65 şikayet hususuna yönelik detaylı inceleme başlattı. Tamamlanan tahkikatlarda sorumlular hakkında 'kınama, görevden alma, uyarı' gibi disiplin cezaları teklifleri getirildiği kaydedildi.

MEB bu sene ilk defa Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'ne bağlı olan liselerde olduğu gibi Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bağlı ortaokuluna, ilkokula ve anaokuluna da direkt olarak bütçe göndermeye başlamış ve böylelikle okul yöneticilerin bütçelerini tamamen kendilerinin planlamalarına olanak sağlamıştı.

Yorumlar (0)