MEB duyurdu: Öğrenciler için yeni kaynaklar yayınlandı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamada, koronavirüs sürecinde öğrencilere destek olmak için paylaşılan eğitim soru kaynaklarına yenilerinin eklendiğini duyurdu. İşte detaylar...

EĞİTİM 09.11.2020, 10:19 09.11.2020, 14:21
MEB duyurdu: Öğrenciler için yeni kaynaklar yayınlandı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Düzenli olarak yeni kaynaklarla öğrencilerimizi desteklemeyi sürdürüecek ve bu zor günleri hep birlikte aşacağız" şeklinde konuştu.

MEB, koronavirüs salgını döneminde öğrencilere kaynak desteği sunmayı sürdürüyor. Bakanlıkça ilkokul öğrencilerine ilişkin hazırlanan kaynak desteği yayınlandı.

3 bin 500 soru erişime açıldı

Öncesinde LGS örnek sorularıyla birlikte lise ve ortaokul öğrencileri için tekrar testleri paylaşan MEB; ilkokul 2,3 ve 4'üncü sınıf düzeyine uygun 3 bin 500 tane yeni soru paylaştı. İlkokul sınıf öğrencilerini desteklemek için; Matematik, Türkçe, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi ve Sosyal Bilgiler derslerinin bütün ünitelerini kapsayan sorular hazırlandı.

Kaynak desteği, 2'nci sınıflar için 785 soru, 3'üncü sınıflar için 115 ve 4. sınıflar için bin 600 adetlik çalışma sorusundan oluşuyor. Bakanlıkça yayımlanan kaynak desteğine buradan ulaşabilirsiniz.

Koronavirüs salgınıyla mücadelede bütün imkanlarla öğrencilerin yanında olduklarını paylaşan Ziya Selçuk'un konuya dair açıklamaları ise şöyle:

"Öğrencilerimize kaynak desteği sunmayı sürdüreceğiz"

Yorumlar (0)